mrb.hocam.
ben izmir den aylin yaşım 24 bekarım. ben yaklaşık 12 senedir adet görüyorum yalnız bir sorunum var her adet döneminde sancılı dönem geçiyorum. Genelde ağrıyı ilaçla geçirmeye çalışıyorum ama bazı zamanlarda acile kendimi zor atıyorum. Ağrı kesci iğne vurup gönderiyolar.Bir keresinde doğum hastanesinin aciline gitmiştim. Ordaki doktorda bana ameliyatla düzeltilebileceğini söylemişti.Nasıl olacağını sorduğumda damarların rahim duvarına bitişik olduğunu ve onu ameliyatla yakacaklarını söyledi. ama bir şartı vardı çocuk yapamayabilirmişim.Yani çocuğum olmazmış.Gerçekten böyle bişey varmı.Yada ameliyat olayımmı ? durumum düzelirmi.yada ben kısırmıyım. ilginize şimdiden teşekkür eder. iyi günler dilerim sayın hocam
Uzm.Dr. Ersan ŞENER
30. 21:44:14
Aylin hanım kesinlikle operasyon önermem bu durum ilaçla tedavi olunacak bir durum.Evlendiğinizde gebelik 1-2 yıl sı-onunda olmaz ise bu durumun nedenlerinden biri olan endometriozis araştırılması gerekir.Bunu da laparskopi dediğimz ışıklı bir cihazla karın içine girerek yapıyoruz.Şu an 3 ay boyunca Agnucaston tablet tisimli preparatı günde tek doz almanızı öneririm.Süreyi uzatabilirsiniz bitkisel bir preparattır ve hormon değildir.Faydası göreceksiniz kesintisiz günde tek doz alınması gerekiyor.Selamlar.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.