Merhaba M. Akif Bey. Ben, Onur EROĞLU, Erkek, 26 yaşında 1,83 boyunda 80 kiloyum. Sorunum yıllardır uyku düzensizliği, sık tuvalete çıkma - özellikle geceleri en az 5, 6 defa- gün içinde enerjimin hızla tükenmesidir. Kalp çarpıntısı ile de sık karşılaşıyorum. Okulumdaki Psikiyatri uzmanından yardım aldım. Citoelex 10 mg ve Seroquel 25 mg tavsiye etti. İlk zamanlar Seroquel, uykumu almamı sağlıyordu ve enerjim fevkalade iyi idi. Sonraları Seroquel, uykumu ağırlaştırdı; fakat tuvalete uyanmama engel olamadı. İlaçları yaklaşık 10 aydır kullanıyorum şu anda sadece Citoelex 20 mga devam ediyorum. Bir dahiliye uzmanına da danışmak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığınız için. Yaptığınızın ne kadar büyük bir iyilik olduğu anlatılamaz.
Sizleri Kutluyor ve saygılar sunuyorum.
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
19. 05:18:50
Esas olan uykusuzlugumuza kaynaklik eden nedeni bulmak, onunla yuzlesebilmek ve belki mucadele etmektir. zaman zaman bu mucadelede yaradim gerekir. Uykusuzluk evet enerji kaybidir da. Kimi psikiyatri ilaclarinin baska saha ilaclarinda oldugu gibi etkisinde degismeler olabilir. Bunda ilac etkilesimleri, gida iliskisi, tani konan hastaligin karakter farklilasmasi, doz ihtiyacinda artma veya azalma rol oynayabilir. Coklukla karaciger ve bobrek fonksiyonlarini kontrollu izlemek iyidir. Tuvalet ihtiyacinin artmasi eger uyuk aptest icinse kolit de baslamis olabilir buna sinirsel barsak hastaligi diyoruz. Psikolojideki iyilesmeler barsak davranislarini da islah edebilir. Idrarda artma var ise sekerin kontrolu, gii guatr testleri bazi fikirler verebilir. Psikiyatri kontrolunu ihmal etmeyelim.Sifalar..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.