merhaba.ben Aliye YALMAN.bundan 4 yıl önce sol mememde bir kitle bulundu ve alındı.Sonuç iyi huylu çıktı.Şu an devamlı 3 ayda bir kontrollere gidiyorum.Fakat son çektirdiğim mamografi sonucu SONOGRAFİ çekilmem istendi.Mamografinin sonucu şudur: Tüm memeyi etkileyen radyoopak dansiteler yer almaktadır.Değişik boyutlu yuvarlak ve bazıları amorf opasiteler adeta birbiri üstüne süperpoze olmuş görünümdedir.Radyomorfolojikpolimorfizim fibrokistik değişikliği çağrıştırmaktadır.Mamografik diagnostik sensitivite azalmış olduğundan sonografi önerilmektedir... fakat ben bugün doktora gittim, bana bu söylenen filmi çektirmedi ve 3 ay sonra tekrar gitmemi söyledi.lütfen beni aydınlatırsanız size çok teşekkür ederim...iyi günler
Doç.Dr. Omer ETLIK
28.04. 23:20:43
bana verdiginiz bilgilere gore fibrokistik meme yapısına sahipsiniz. Bu durumda mammografinin basarısı azalırken ulstrasonografi ile kör kalan noktalar degerlendirilebilir. Yasınızın genc olması ve daha onceki tetkik ve biyopsilerinizde iyi huylu kistlerin tespit edilmesi olumlu noktalar. Muhtemelen su andada benzer kistleriniz vardır. Ancak bunu US ile gormek gerekir.
US zararı olmayan kolay birinceleme yontemi olması sebebiyle bir an once US yaptırırsanız zihnen rahat edersiniz.
selamlarımla
Doc.Dr.Ömer Etlik
sema hastanesi radyoloji
dragos istanbul
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.