Haziran ayında sol bacağımda toplalama ile hastane aciline başvurdum. 3 ay boyunca ağrı kesici verdiler ve tanı koyamadılar. Daha sonra Bursada Eklem ve kas kemik hastanesinde avasküler nekroz teşhisi konuldu. bugüne karar 4 değişik doktora gittim. Hepsinde MR çekildi. Femür başında 10 mm çürüme olduğu tespit edildi. Doktorların hepsi ameliyat dedi. Daha önce bel fıtığı ameliyatı oldum ve başarısızlıkla sonuçlandığı için ameliyatı riskli gördüğüm için olmak istemiyorum. Bunun bir tedavisi varmı yoksa ameliyat olmam gerekli mi? Konu hakkında bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim.
Gerekirse İstanbul a gelip hastanenizde tedavi olmak isterim.
Telefon numaram: 0 537 237 73 23
Saygılarımla.
Doç.Dr. Yakup YILDIRIM
21. 10:33:10
Beytullah Bey,
Avasküler nekrozda evresine göre değişmekle birlikte ameliyat şarttır. Bunun nedeni ise, bu hastalığın ilerleyici olmasıdır. Erken evrelerde sadece basınç azaltmaya yönelik ameliyatlar yapılırken , sizinki gibi ileri evrelerde osteotomi denilen kemik ameliyatlarının yapılması gerekebilir. Bu değerlendirme ise ancak muayene ve çekilen radyolojik incelemelerle yapılabilir. Size yardımcı olmayıisterim. Bana SEMA Hastanesinden ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun. Telefon 0 216 458 90 00.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.