şikayet değil ben size spermiogram sonucumu yazmak istedim.hacim:4cc likefaksiyon süresi:25 abstianssüresi:4 total motilite()43 hızlı hareketli(A):- yavaş hareketli(B):40 yerinde hareketli(C):3 hareketsiz:57(D)yuvarlak hücrekons.(mil/ml):0,5bunlar sperm konsantrasyonuydu.sperm morfolojisi()(kruger) normal():- baş anomalisi():64 boyun anomalisi():8 kuyruk anomalisi()28 aglütinasyon:yok SPERM HAZIRLAMA kullanılan yöntem tek fazlı gradient sperm konsantrasyonu(mil/ml):4,3 total motilite():70 hızlı hareketli(A):- yavaş hareketli(B):47yerinde hareketli(C):23 hareketsiz(D):30 bu kadar benim size bunu sorma nedenim ben bundan yaklaşık 1 yıl önce varikosel ameliyatı geçirdim çift taraftan.bu testide zeynep kamil de yaptırdım ben evliyim çocuğumuz olmuyo bu sonuçlar için bir yorum yaparsanız sevinirim iyi akşamlar
Uzm.Dr. Ahmet Ersoygür
10.12.11:26:50
Yazım ve görüntüleme nedeniyle değerleri tam anlayamadım. Ancak eğer sperm sayısımililitrede 20 milyondan fazla ise değerleriniz Dünya Sağlık Teşkilatı kıstaslarına göre normal sınırlarda gözüküyor. Bence ameliyattan bir yıl geçtiğine göre ikinci bir spermiyogram yaptırıp sizin bir üroloji eşinizin de bir kadın doğum uzmanına muayene olmasını öneririm.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.