safra kesemde 0,5 mm lik bir saplı kistik yapı bulundu.tam kanalın çıkışında.kontrol altında son ölçümde 0,7 mm olmuş.alınmasını gerektirecek zaman ne zamandır ve bu durumda da bana hangi rahatsızlıkları verir.mesela sürekli sindirim sorunum var ve tahlilerde biliribun yüksek çıkıyor bundan kaynaklı olabilir mi.ten rengim sarı gibi.dönem dönem terim ve idararımda da sarar ma var.ayrıca sürekli böbreklerimde taş olan ve düşüren biriyim.sağ bööreğimden 5 kere taş düşürdüm sonkınde hastaneye yattım sol böbreğimde de çift toplayıcı sistem var.bunlarda etki eder mi.son tetkiklerde böbreğimde kristalleşme görüldü.bol su içiyorum.ama idararım genelde koyu.son taş olayından sonra idrarımın geldiğinide fark edemiyorum.altıma kaçırma yok ama son raddeye kadar sıkıştığım halde bunu anlamıyorum ancak işte tuvalete gidip yapayım gelir belki diyorum ozaman patlayacak kadar idrarımın geldiğini anlıyorum.bunun sebebi çok su içmem olabilir mi
Uzm.Dr. Alaattin OZTURK
03. 15:16:45
Safra kesesindeki 7 mmlik polibin size bir zararı olmaz. Ama ardından sıraladığınız sarılık, hazımsızlık gibi şikayetlerin sebebini araştırmak gerekir. Başka bir sebep bulunamaz ise bu polip sebebiyle ameliyat yapılabilir. İdrar ile ilgili şikayetleriniz taş sebebiyle normal. Bir üroloji uzmanı ile sıkça görüşmenizi öneririm.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.