merhaba doktor bey; ben 21 yasinda bir bayanim. sikayetim karnimin buyumesi. onceden de yemeklerden sonra biraz siskinlik olurdu ama rahatsiz edici degildi, son 2 haftadir karnimda buyume var ve gobegimin attigini bariz olarak hissedebiliyorum. sindirim problemim yok yani ishal veya kabizlik sorunum olmuyor, sadece midem biraz hassas gastrit var. cok zayifim istahli ve iyi yememe ragmen kilo almiyorum. ayrica kansizlik da ben de devamli oluyor(demir eksikligi). bu karnimin sisligi kafama cok takiliyor acaba nedeni ne olabilir? ilginiz icin cok tesekkurler...
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
07.02. 01:06:22
Anlattıklarınız ilk planda ince barsaklarınızda bir emme sorunu olduğu düşündürmektedir. ince barsak hastalıklarında sindirilen gıdalar emilemediğinden sindirim sisteminin geri kalan kısımlarında bulunan bakteriler tarafından kullanılmaktalar.
Bu bakteriler hem zayıf kalmanın hemde gaz ürettikleri için şişkinliğinizin sebebi olabilirler.
Çölyak hastalığı bu tip ince barsak hastalığına bir örnektir.
Sizin diğer ayırıcı tanıda olması gereken ve araştırılması gereken durumlarda şunlardır.
Hipertiroidiparazitozkronik pankreas yetmezliğispastik kolon (irritable barsak hastalığı)
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.