HOCAM BENİM BABAM 25 GÜN ÖNCE HAFİF BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ 6 GÜN HATANEDE TEDAVİ GÖRDÜ SOL KOL VE BACAKTA GÜÇSÜZLUK VAR AYA KALKMAKTA CESARET EDENİYORKOL VE BACAKTA İYİLEME GÖRÜLÜYOR FAKAT BU TÜR HASTALARDA NE GİBİ YEMEKLER YEMELİ HAZIR YEMEK PROGRAMLARINIZ VARSA GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ
Dr. Asude Elci KARNAP
24. 23:44:37
Babanızın sağlığının daha iyiye gitmesini diliyorum geçmiş olsun.yemekleri az yağlı(1 kgya 5 yemek kaşığı sıvıyağ)ile pişirin.Etli veya kıymalı olan yemeklerde yağ kullanmayın.Sabah-öğle-akşam öğünlerinde mutlaka mevsimine göre salata veya söğüş sebze yedirin.En azından bir öğünde 6-9 yemek kaşığı pişmiş sebze verin.Ekmeklerini kepekli,yulaflı veya çavdarlı alın.Haftada 2 gün fırında veya ızgarada balık 2 gün derisiz beyaz et,2 gün nohut-kuru fasulye-mercimek-barbunya,1 günde az yağlı et veye köfte yedirebilirsiniz.Öğle ve akşam yemeğinde 1 su bardağı az yağlı yoğut-cacık-ayran yedirin.Çorba,pilav,makarna ekmek yerine geçer bu yüzden ekmekle bu besinlerin aynı sofrada olmamasına dikkat edin.Günlük 3 orta boy meyve yemesine dikkat edin,kahvaltıda 2 kibrit kutusu az yağlı peynir+4-5 tuzsuz zeytin ekmekle birlikte yedirebilirsiniz.Yemekleri çok az tuzla pişirin.ekmekleri tuzsuz tercih edin.peynirlerin tuzunu alın.daha ayrıntılı anlatım isterseniz mutlaka bir diyetisyenle iletişime geçin.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.