merhaba geçen hafta doktora gitmiştim ve dün tg 417 sonucu çıktığı için doktor lipanthyl 267 verdi bu arada diğer sonuçlarım normal çıktı dün ilaca başladım bugün midem bulanıyor birazda karnım ve vücudum ağrıyor bunlar ilacın yan etkisimi ve zamanla geçermi yoksa içtiğim sürece yan etkileri devam edermi bide ben doktora allerji için gitmiştim son zamanlarda sabahları zor kalktığımı söylemiştim o yüzden tahlil yapılmıştı allerjiyle trigliseritin birbiriyle ilgisi varmi geçen sene yaptırdığım tahlilde tg 194 çıkmıştı
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
03. 19:57:46
Kan yaglarini dusurmek icin verilen ilaclar kas agrisi yapabilir hatta bobreklerin calismasini etkileyebilir. Karin agrisi yine ordaki adlelerden kaynaklanabilecegi gibi trigliseridin pankreasi iltihaplandirmasina ikincil olabilir. Bu arada yuksek trigliserid diyabete egilim anlami da tasiyor. Seker yukleme tresti uygun olur. Ilac yan etkisi de arastirilmali ve kanda seker disinda CPK, ALT, AST, Amilaz, TSH (gizli guatr testi) incelenmeli. Allerji ile genel olarak trigliseridi iliskilendiremem. Agir allerjilerde kullanilan kortizon cinsi ilaclar ancak degisik derecede trigliserrid yukselmelerine yol acabilir. Hastaneye yeniden basvurmali ve ayrica 14 saatlik aclikta kan yaglarini tekrarlamalisiniz. Diyet ve egzersizin ilaclar kadar onemli oldugunu unutmayalim. Sigara ve alkolden uzak duralim. Yas ve cinsiyetiniz yazmamissiniz. Burad cevap verirken ve yazarken onemli olabiliyor. Aile bireylerinde trigliserid taramasi yapilmasi yararli olur.Gecmis olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.