Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-04-2010, 02:27 PM   #10 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri

Fikrinize saygı duyuyorum. Herkesin aynı şeye inanmasını beklemek çok yersiz bir bekleyiş olur :) Farklı farklı insanlar olduğumuz için farklı farklı düşünce modellerine sahip olmamız da çok olağan.

Yalnız ben bir şeyin yapılırken nasıl yapıldığına bakarım daha çok, yani burada niyet önemlidir. Meditasyon yapanlar bilirler genelde meditasyona başlamadan önce koruma kalkanımızı aktifleştiririz. Meditasyon esnasında auradan çok güçlü bir ışık yayıldığı için kendimizi menfi enerjilerden korumak adına.

Burada da meditasyon yaparken niyet önemlidir, kendinizi bahsettiğiniz şeylere açan insanlar aum kelimesini kullanmadan da o durumu deneyimleyebilirler. Ama niyeti saf olan kişilere böyle şeylerin olabileceğini düşünmüyorum ki hiçbir öğretmenim, rehberim böyle şeylerin başına geldiğinden bahsetmedi bilinçli olarak deneyim yaşamayı istemedikten sonra.

Niyetin gücünden bahsetmiştik ya, bilindik bir hikaye var bu konuda. Shamanic'in o değerli paylaşımlarından birisini burada niyetin gücünü anlatmak için kullanabiliriz sanırım.

''peygamberlerimizden birisi (galiba) gemisiyle seferdeyken bir adadaki adam dikkatini çeker.. adam bir tepeye çıkıp en baştan kendini aşağıya bırakır paldır küldür yuvarlanır.. önlerinden geçerken adam bunu bir kaç kez tekrarlayınca merakı uyanır ve derdimi vardır diyerek yanına doğru yanaşılır..

adama sorarlar ne yapıyorsun..
der ki yaradana ibadet ediyorum..
derler ki öyle ibadet olmaz bak şöyle şöyle yapacaksın..
adam der ki tüh yanlış yapmışım demek tamam böyle yaparım artık..
gönüller rahat gemiye binilir yelkenler açılır istakamete devam edilir adam adada bırakılarak..

epey bir ilerlemişlerdir ki arkalarından adamın bağırarak geldiğini görürler.. gemi durdurulur.. adama şaskınlıkla bakarlar derler ne oldu.. der ki adam verdiğiniz ibadetin sırasını karıştırdım bana bir daha anlatın da gidin.. peygamberin gözleri dalar der ki benim öğrettiğimi değil kendi bildiğini yapmaya devam et.. en doğrusunu sen yapmaktasın..

bunu der çünkü adam suyun üstünde yürüyerek gemiye gelmiştir.. ''


Burada 'Aum', 'Om ma-ni pad-me hum', ya da bilindik başka mantralarla çalışmak değil önemli olan, mantrasızda meditasyon yapılabilir bir şeydir. Aslolan bunu yaparken niyetinizin ne kadar saf olduğudur, niyetiniz kötüyse eğer çok kutsal olan annelik üzerine mantra oluştursanız bile aynı durumları yaşamanız olasıdır.

Sevgilerimle..
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla