Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2007, 03:28 AM   #26 (permalink)
Deria
Çevirmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 116
Tesekkür: 0
29 Mesajinıza toplam 93 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Deria is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Assertive(Hakkını Savunan)Olma

bende bazen aldığım üründe bi sorun çıktığında genelde tembellik edip gidip hakkımı aramazdım.
telkinleri dinlemeye başladıktan sonra böyle bir olayla karşılaşmadım. bu mesajı da okuduktan sonra artık bu konuda tembellik yapmamaya karar verdim. wave
bu arada geçen gün şöyle bir olay yaşadım.
bizim yurdun oda kapıları oldukça serttir ne kadar yavaş açmaya çalışırsanız çalışın çok gürültü çıkarır. arkadaşlarımın beni defalarca uyandırımşlığı vardır bu yüzden. geçen günde ben lavaboya gitmek için odadn çıktım döndüğümde oda arkadaşımı uyandırdım ve bana "biraz yavaş olabilir misin" dedi eskiden olsa suçlulk duyar mahcup olurdum. ama sbaah sabah uykulu halimle şu cevabı vermek nerden aklıma geldi bilmiyorum "kapı öyle ben ne yapayım" daha önce asla kurmadığım bir cümledir. gerçi daha sonra yatınca acaba kırıcı mı oldum diye düşünmekten uykum kaçtı ama neyse. tamam belki biraz uykulu olmamla ters tepki vermiş olabilirim ama benim hatam değildi. eskiden benim hatam oolmadığı zamanlarda bile mahcubiyet duyar özür dilerdim.
gelelim ikinci olaya. bunun hakkını aramaya örnek olup olmadığından emin değilim ama paylaşmak istedim. bu gün üniversitenin hangi topluluğu hatırlamıyorum ama odtu ye "belalı aile" adlı oyunu getirdi. biletlerde koltuk nosu yazmıyordu isteyen istedği yere oturuyordu. ben arkadaşlarımdan önce gittiğim için onlarada yer tutmak istedim. önlerde bir yerde dört koltuk buldum ve arkadaşlarımı beklemeye başladım. derken teyzenin biri geldi oturdu. "pardon dedim orası dolu benim arkadaşlarım gelicek ben onlara tuttum". ama teyzem ısrarcıydı yok ben sordum da oturdum felan dedi ama bana sormamıştı ki bilgisi olmayanlara sormuştu insanlarda boş sanıp boş demiş olucaklar ki o da geldi pat diye oturdu tabi. ne yani beni kaldırıcakmısın şimdi dedi. bende kusura bakmayın ama evet dedim. teyze söylene söylene kalktı. kendimi biraz saygısız gibi hissettim ama sonuçta ben o koltuğu o teyzeye değil arkadaşlarım için ayırmıştım ve pişman olmadım kaldırdığım için. bu arada diyolog teyze ve benim aramda geçiyor ama diğer tanımadığım bi sürü insanlarda hayretle bizi izliyordu. bense gayet rahattım.
amma da uzun yazdım :)
sabrınızdan dolayı tşk ederim.
__________________
----CARPE DIEM----
Deria isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla