Cevap: insan babasından nefret eder mi Amacımız nefret etmek ve ettirmek olmamakla beraber, nefretin olmadığı ortamlar yaratabilmektir.
Egosu çok zayıf zavallı bir kişilikten söz edilmiş, okudum ve istemeyerek gına geldi bana. Böyle insanlara çok rastladım diyebilirim. Aklı selim bir insan, kişiliğini ne şişede, ne de sigarada bulmamıştır. Aklı selim insanın düşüncesinde yalnız kendisi (egosu) için yaşam yoktur. "Ben" demez, "biz" diye düşünür. Çünkü "ben" yaşamsal ihtiyaçları "biz" varlıksal ihtiyaçlardan doğmuştur.
Ebeveynlerin sinirlendiği zaman en kolay kızabildiği insanlar küçükleridir. Karşı koyma imkanının bulunmadığı ya da karşı koysa bile yenilebileceği, haklısın diyebileceği, çaresiz insanlardır küçükler. Öfkesine hakim olmanın yolunu bulmaktansa, küçüğüne sürekli bağırıp-çağırıp ya da tartaklamayı seçen kişiler aslında çok güçlü yapıda değil, ancak zavallı denilebilecek kadar cahildirler. Böyle insanlara nasıl bir iyilik yapılır, ne anlatılır inanın hiç ama hiç bir fikrim yok. Ama benim düşüncem çok ta takmamanız, söylediklerinden fazla etkilenmeden yaşamanız yönündedir. |