Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2008, 10:23 PM   #1 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart nostaljik eski gazetelerden seçmeler...

Bakallar ilaç satamıyacaklar
Sıhhiye müfettişleri teftişlere başladılar

Akşam, 24 Şubat 1936

İlâç ve her nevi tıbbî maddelerin münhasıran eczanelerde satılması kanun iktizasından iken son zamanlarda bakkal dükkânlarında aspirin, tentür diyot, oksijen gibi şeylerin satıldığı görülmektedir. Hele aspirin hemen hemen her bakkalde vardır.

Sıhhıiye müfettişleri eczanelere ait maddeleri satan bakkalları tasbit etmeğe başlamışlardır. Bunlara ilk defa olmak üzere ihtarda bulunulacak ve bir daha bu gibi şeyler satanlar ceza göreceklerdir. Sıhhiyenin alfığı bu tedbir, eczaneleri korumaktan ziyade reçete ile alınması mecbur olan ilâçların serbesçe satılmasının önüne geçmek içindir.



Süt işleri nasıl halledilir?
Viyanalılar bir değil, dört tüelü süt içiyorlar
Avusturya çocuklarının sıhhatlerini temin eden sır

Vakit, 8 Kânunusani 1930

Şehrimizde süt meselesi bir türlü halledilemez ve biz içilecek bir nevi süt bulamazken bir çok medeni şehirler bu ilk ve kuvvetli gıda işini harikulâde mükemmel bir hale getirmiş bulunuyorlar. Bu şehirler arasında Viyana birinci safta gelmektedir.
Bakınız Viyana muhabirimiz bu hususta ne yazıyor:

Doğar doğmaz insanın ilk gıdasını teşkil eden süt, Viyanada çok ince bir dikkat ve alâka ile muamele gören bir maddedir. Bu güzel gıdadan herkesin ve bilhassa çocukların en sıhhî ve en azamî derecede istifadelerini te’min için bir çok fabrikalar ve usuller vardır. Pastör üsülü ile takim, sun’i güneşten geçirerek gıda kuvvetini tasbit ve muhafaza bu husuta en başta geliyor.

Sütün gıda kuvvetinden tamamile istifade edebilmek için onu çiy olarak içmek lâzımdır. Halbuki temiz olmadığı takdirde insana verem bile geçiren bu gıda bu münasebetle en ince bir itinaya muhtaç bulunuyor. Bunun içindir ki Viyanalılar halkın içeceği sütü evvelâ Pastör usulüne tâbi tutmuşlardır.

Pastör usulü ile takim edilmiş bu sütler temiz ve kapalı şişeler içinde ve mükemmel bir tevzi teşkilâtı ile istiyenlerin kapılarına kadar gönderilir. Bu sütü çiy olarak içmekte artık zerre kadar tereddüde mahal kalmamıştır. Viyanada açık olarak da üt satılır ki bunları mutlaka kaynatarak içmek lâzımdır.

Sun’i güneş ziyasına tutulan sütlere gelince bunlar mavi şişeler içinde satılır. Bu süt diğer sütlerin en mükemmeli ve en mikroptan azade olanıdır.

Süt cinsi bununla da bitmiş değildir. “Çocuk sütü” denilen dördüncü bir süt daha vardır ki bunun yarım litresi bir buçuk litrelik bir gıda kuvveti taşır. dusun

Hepsi leziz ve ucuz olan bu sütlerden zengin, fakir bütün Avusturya çocukları bol bol içerler. super

Viyanada fabrikadan geçmemiş sütlerin satılması kat’iyyen memnudur. Bütün süt sahipleri sütlerini fabrikalarda takim muamelesi gördükten sonra satışa çıkarabilirler.
Vefiyat miktarı pek az olan Avusturya çocukları muhakkak ki hayat ve sıhhatlerini bu süte medyun bulunuyorlar.



Çocuk Meseleleri
Son Posta, 19 Temmuz 1934

Çocuğumun Saçları Büyümüyor
Birçok anneler çocuğunun saçları büyümeyince endişeye düşerler. Bazı çocukların saçları geç büyür, fakat hiç büyümemesine imkân yoktur. Saçların büyümesi için çocuk başına yumuşak bir fırça ile vazelin sürmeli, haftada bir defa yıkamalıdır. Çocuk iki yaşına geldiği zaman muhakkak saçları büyümüş olacaktır.

Çocuğuumn iştihası yok
Bazı anneler de çocuklarının iştihasından, lüzumu veçhile kilo almadığından şikâyet ederler. İştihasız çocuklar için tatbik edilecek iki kaide vardır. Bu da çocuğa günde üç defa yemek yedirmektir. Sabah saat 8 de, öğle 1 de,akşam beşte. Bu yemeklerin arasında hiçbir şey yedirmemelidir.

Çocuk sabah kahvealtılarında, haftada üç dört defa çavdar mahallebisi yemelidir. Diğer günlerde de bunun yerine kızarmış ekmek üzerine jambon ile yarım domates yemelidir. Ekmek çavdar ekmeği olmalı, üzerine yağ ve reçel sürülmelidir. Bir bardakta süt içmelidir.

Öğle yemeğinde patates, biftek, veya koyun eti, sebze, balık, ciğer, beyin, yumurta yemelidir. Yemek üzerine pişmiş meyva veya süt tatlıları yemelidir.

Haftada iki defa diğer tatlıları yedirebilirsiniz. Çocuk hiçbir zaman onun yemek yemediğinden endişe ettiğinizi bilmemelidir. Bu endişenizi çaçuğa kat’iyyen hissettirmeyiniz. Eğer önüne koyduğunuz yemeği yemezse, yemeğin nihayetinde bunu kaldırınız, diğer yemeğe kadar haline bırakınız.

Kat’iyyen çocuğun üzerine düşmeyiniz, ve üzüldüğünüzü hissettirmeyiniz.

Çocuğum yürümüyor
Diğer bazı annelerin de en büyük endişesi çocuğu yürümemesidir. Çocuğun yürümesinde aceleye lüzum yoktur. Çocuğu haline bırakmalı, o yavaş yavaş tecrübelerini yaparak yürümiye alışır. Eğer yaşını geçtiği halde yürümek temayülü göstermiyorsa o zaman doktora müracaat etmelidir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

  Alıntı ile Cevapla