Ergenlik dönemindeki çocuğu anlamaya çalışın
Ergenlik döneminde çocukta görülen ruhsal problemler çocuk için olduğu kadar aile için de içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Çocuğunu anlamaya çalışmak yerine, çocuktaki dacvranış bozukluklarını ceza, kısıtlama ya da baskı yoluyla kontrol altına almaya çalışan aileler çocuğun bu bunalımı daha uzun ve yoğun bir şekilde yaşamasına neden oluyor. Oysa herbirimizin yaşadığı bu dönemi daha kolay atlatmak için, onların yanında olduğumuzu hissetrimeli ve onu anlamaya çalışmalıyız.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), bugüne kadar 17 ilde uygulamaya koyduğu "Ergenlik Dönemi Değişim Projesi" (ERDEP), Adana'da düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.
Toplantıya katılan Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal, ergenlik döneminde
kişinin kendini sorguladığına, bedensel olduğu kadar psikolojik yönden
de değişimler yaşadığına dikkati çekerek, şunları söyledi.
"Ergenlik dönemi, tüm hayatı etkileyen önemli bir süreçtir. Bu
süreçte kişi yalnızlığa itilmemeli, ailesi, çevresi ve öğretmenleri
onun yanında olmalıdır. Bu açıdan okullarımızdaki rehber öğretmenlere
büyük görev düşüyor. Bu branş öğretmenliği, en az matematik, coğrafya
kadar önemlidir. Ayrıca sadece rehber öğretmenler değil tüm branş
öğretmenleri bu konuda duyarlı davranmalıdır. Bu dönemde yalnız bırakılan
çocuk, yanlış kişilik sapmalarına ve uyuşturucuya yönlenebilir." Ayıplama ve yasaklama çocuğu suça teşvik edebilir
MEB Müsteşar Yardımcısı Necdet Özkaya ise ergenliğin herkes
tarafından yaşanan bir süreç olduğunu, oysa bu süreçte doğal olan
konuların gizli-saklı konuşulduğunu belirterek "Bilgi eksikliği,
mahremiyet, ayıplama ve yasaklar, ergenlik dönemi gençlerini bunalıma
itiyor" dedi.
Türkiye'nin yüzde 40-50'sinin 40 yaş ve altı nüfustan oluştuğunu
ve bu açıdan en genç ülke unvanına sahip olduğunu hatırlatan Özkaya,
şöyle devam etti:
"Böylesine genç ve dinamik bir nüfusla, yaşlı Avrupa'ya karşı
önemli bir avantajı elimizde bulundurmaktayız. Bu nedenle
gençlerimizin özellikle ergenlik sorunları göz ardı edilemez.
Ergenlik döneminde yalnızlığa ve bunalıma itilen gençlerin ileride
suça yönelmeleri de kaçınılmaz olur. Bu açıdan ERDEP
projesinden umutlu ve gururluyuz." İnsan hayatındaki en önemli süreç!
MEB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı İsmail Karataş ise projenin
amacını anlatırken, insan hayatında 8 süreçten en önemlisinin ergenlik
dönemi olduğuna dikkati çekerek, "ERDEP ile daha sağlıklı, geleceğe
güvenle bakan gençlik hedefliyoruz" dedi.
Karataş, şunları kaydetti: "Bu proje, bugüne kadar 11 ilde başarıyla uygulandı, 6 ildeki
uygulaması ise devam ediyor. Toplam 17 ilde hayata geçirdiğimiz bu
projeyi bu yıl daha da yaygınlaştıracağız. Proje, başta üniversiteler
olmak üzere nüfus eğitimi ve üreme sağlığıyla ilgilenen bütün resmi ve
özel kurumlar, sivil toplum kuruluşlarıyla uluslararası kuruluşlar
tarafından da desteklenmektedir." Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |