Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-04-2010, 10:15 AM   #6 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Gündeminizdeki en önemli konu nedir?

Alıntı:
Ezeli_Nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Olası çözümler ne/nelerdir? sanırım buldum biraz sabretmeliyim isteklerimde olsa kendimimi sıkmamalıyım bu konuda:)Biliyorum ki bir gün bende isteklerimi karşılabilme durumuna geleceğim.Allah büyüktür..Mutlaka bir yerde kısmetim vardır demekki zamanım var Hayat bir sınav şükürler olsun aç değilim açıkta değilim..Sağlık olsun..
Şimdiki durumla sorun görmüyorum istekler çözülür istemem olur biter..
Çok sevindim bugün sanki içimi okudunuz bu konuyu açtınız gerçekten bugün çarşıda üzüldüm gözümde birkaç birşey kaldı ve biranda işe girmeyi istedim ve bu sıkıntımı anneme ifade etmek istedim sonradan içimdeki ses dedi boşver üzme anneni ..Demek ki ben bu sorunun nerden kaynaklandığının farkına varmamışım sizin konunuz sayesinde farkına vardım o yüzden çok mutlu oldum.
Çok teşekkür ediyorum bu güzel konu için.Allah razı olsun bana yardımcı oldunuz..İyi ki varsınız..
Konu üzerinde etraflıca düşünüp kendine ait harika çıkarımlar ve sonuçlara ulaşmışsın seni kutlarım arkadaşım..

Artık bir sorun değil ve bir problem olduğuna göre bunun olası çözümleri var demektir. Yaklaşımımızı değiştirdiğimizde kocaman dağlar küçük tepelere dönüşür bizler için.

Bu arada kendimizi bastırıp arzu ve isteklerimizden vazgeçmek bir seçenek gibi görünsede çoğu kez bir bastırmadır ve geri gelecek yada acı verecektir. Bu nedenle mevcut arzudan yola çıkarak bir hedef belirleyip o yönde adımlar atmak doyumlu bir hayata atılacak minik bir adım olacaktır.

Bir alıntıyla bu konuyu buraya aktarmak isterim;
"Yaşamda bireysel doğruyu net tanımlamak zordur. Bireyler, arzularının kendileri için doğru olduğunu sanırlar, ancak arzularının ne kadar yakalanabilir olduğunu sorgulamazlar. Kendini doğru tanımlama bu aşamada çok işe yarar, kendini doğru tanımlayan kişi yakalanabilir şeyleri arzulamaya başlar. Bu da doygunluk hissi verir."

Şimdi konumuz Öncelikle şahsi ihtiyaçlarımı karşılayabilecek ve ailemede destek verebilecek bir kazanç elde edebileceğim bir iş sahibi olmak... bu şu anda senin için bir hedef gibi görünüyor.

Bu hedefine ulaşmak için atman gereken adımları belirleyellim,

Nasıl bir iş?
Ne kadar kazanç?
Bu işi alabilmek için nelere ihtiyacın var? (Diploma v.b.)
Bunlar için atman gereken adımlar nelerdir?
Temel motivasyon para kazanmak ise başka ne tür işlerle gelir elde edebilirsin?
Ve elde edeceğin para ve iş hayatını nasıl farklı kılacak?
__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla