Alıntı:
İnşaatMüh Nickli Üyeden Alıntı
herkes de arabalardan bahsediyor. benim burada anlatmak istediğim saçma sapan sohbetler ettikleri. arabalar hakkında futbol hakkında benim de birçok bilgim var ama bu sohbetlerde sürekli küfürlü sözler, hakaretler havada uçuşuyor. ben kişiliği gereği değil küfür, hakaret bile etmiyorum insanlara.. ayrıca cinsellik içeren saçma sapan kız muhabbetlerinden de nefret ediyorum. kendime göre insanlar buldum ama eski çevremde çok sessiz kaldığımdan onların yanında da alışkanlıktan dolayı sessiz kalıyorum.
insanlar dünyaya ebedi geldiklerini sanıyorlar ve gençken ne yapsak kardır diye düşünüyorlar. |
Sen gerci bu hikayeyi biliyorsundur ama ben bir daha anlatayim.
Bir gün bir bilge ölürken etrafında olan insanlara demiş ki: "Kardeşlerim ben gençken isteyim dünyayı değişmekti. Yaşım ilerledikce anladım ki, dünyayı değişemek çok zor, ben de yaşadığım şehri değişemeye karar verdim. Yaş kemale erince anladım ki, bu da çok zor, o zaman kendi ailemi değişmeye karar verdim. Şimdi ölüyorum ve ölürken anladım ki, yalnızca kendimi değişe bilmem mümkün, ve eğer kendimi değişseydim ailemi, yaşadığım şehri, kim bilir belki dünyayı da değişe bilirdim" Kıssadan hisse 1 - önce kendini değiş. Kıssadan hisse 2 - dünyayı değişmeye sakın ama sakın diğer insanlardan başlamaya kalkma.
Bak arkadaşım ben de aynen senin düştüğün duruma düşmüştüm. Universitede okurken çocukların çoğu araba, futbol, kız muhabbeti yapıyordu, çoğu küfrlü felan konuşuyordu. Buna engel olamazsın. Ama ben kendimce bir çare bulmuştum. Yatılı kalıyordum ve benim odamda küfr edeni, sigara içmeye kalkanı hemen ikaz ediyordum ve çoğu zaman çocuklar özür diliyordu. Yani orası benim alanımdı ve orada benim istediğim olmak zorundaydi. Ama sınıfta olduğum zaman bu tip ikazlarda bulunmağın yersiz olduğunu anladım, çünki orası özgür alan, kim ne isterse konuşur. Ve sen yalnızca kendi alanında efendi ola bilirsin. Yani insanların ağzını yummak çok zor. Bilmem anlata bildimmi? Tabii o tip konuşan arkadaşlardan uzak durmak istiyorsan o senin kendi seçimin. Onlardan uzak durduğunda gerçekten daha mutlu oluyorsan tabii ki, öyle yapacaksın.
Bir de kendine şunu sor, sence mutluluk bir grupta konuşa bilmekten mi ibaret? İkinci soru, bir grupta çok konuşmak ve lider olmak gerçekten seni mutlu insan yaparmı? Eğer her iki sorunun cevabı evetse ve senin mutluluğun buna bağlıysa konuşmak için elinden geleni yap. Mesela ben universitete bazen toplu kitap okurdum. Bu zaman sadece ben konuşuyordum ve her kez beni dinliyordu))) Bu da bir seçim.))
Doğan Cüceloğlunun dediği gibi 1- sen elinden geleni yap. 2-sen elinden geleni şevkle yap sonuç senin elinde olmadığı için onu düşünme bile. ))
Telkinler gercekten faydali. Sadece telkinleri dinledikten sonra yeni durumunu denemen gerek. İyi şanslar.