Herkes gezer tozar en son 1 hafta kala sabahlarlar çalışırlar başarırlar. Ben hep düzenli olmak zorunda oldum, sırf bu düşünme oyalanmasından kaynaklanıyor. Ben okuldan gelir gelmez derslerimi temize geçirir ve ödev proje ne varsa yapar birde ekstra çalışırdım:( hiç sabahlamadım hayatım boyunca (babam buna izin vermedi zaten) Ben hep heveslendim öyle son dakika çalışmaya ama nerdeeee. Çalışmaya başlardım notları güzelce ve düzgünce planlar heryere yayardım. Başlardım okumaya, yada yazmaya 10 dakika geçemeden hoşlandığım çocuğun bakışı gelirdi aklıma, yada hocanın dediği laf aklıma gelir ve üzülürdüm, yada babam bana neden öyle dedi bende şöyle deseydim derdim, hep anları kafamda defalarca yaşatırdım ve 1 saat geçmiş olurdu. Tokat atardım kendime kendine gel ve çalış diye çalışırdım, pat hadi çay molası vereyim derdim gelirdim başlardım yine düşüncelere dalardım. Ders dinlerkende hep böyle hayallere dalardım ya hep geçmişe takılı kalırdım. Ne kötü. Böyle böyle zaman kaybettim. Zamanın odamda geçti. Belki benim için gerizekalı mı bu ne çok çalışıyor ama biz ondan daha iyi not alıyoruz diyen bile olmuş olabilir. İşte durum bundan kaynaklandı. Yinede okulu ortalamanın üstünde çoğu öğrenciden daha başarılı bir şekilde tamamladım. Hatta bikaç yıl ödül bile aldım. Sonuç olarak eğer ben salak gibi hayallere düşüncelere dalmasaydım, hem çok sosyal olurdum hemdr daha çok gezip tozup eğlenirdim. Bu sorun hala devam ediyor. Buna bir son vermek lazım. Abim hiç öyle değil ya. Ben niye böyleyim. Aynı kandan iki kişi neden birbirinden farklı. Neden hep insanların düşüncelerine gereğinden fazla değer verip beynimizde bunları habire döndürüp duruyoruz. Birde zaman yönetiminden bahsediyorum. Ben şu aklımdaki tilkileri atsam neler başarırdım.Niye başarmayım ya niyeeeee? hadi artık şuna bir çözüm bulalım. Redflower senin çözümünü deniycemde benimki ders değil. Mesela ben eve gidiyorum tv izliyorum sözde, aaaaa bir bakmışım başka diyarlardayım. Aklımda şu var" geçen gün erkek arkadaşıma gitmiştim, onun odasındaydık üst katta. Ben sonuçta misafirim yani. Evin içinde evin sahibiymişim gibimi dolanayım yani. Bana dediki çayları sen getirir misin dedi? Bende suratına garip garip baktım. hayır aşağıda hepbirlikte oturduğumuzda ailesiyle evet çay içtiğimizde ben kendiminkini ve onlarınkini doldurdum hemde kaç defa. Şimdi durum farklı yani, onun aşağıya inip getirmesi daha makul olur diye düşündüm. Oda ben öyle bakınca dediki bana " babam öyle düşünmezde annem bu kız oğlumu kendisine hizmet ettiriyor diye düşünür " dedi. Ben o günden bugüne hala orda bozuk plak gibi takılmış durumdayımç yok bitmiyor çıkmıyor aklımdan sinir oldum ya. 1 erkek arkadaşıma böyle birşeyi bana söylediği için kızdım. 2 o eve gitmek istememiştm erkek arkadaşım ekonomik durumum müsait değil evde durmam gerekiyor bizimkilerle konuştum gelsen dediği için gittim. 3 ben misafirim ya 4 kaç kere kalabalıkken hizmet ettim yani. 5 Annesinin böyle birşeyi düşünebileceğini söylediğine göre annesi benim için bişeyler demiş demekki daha önceden başka şeylerle ilgili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Birde kadın beni çok seviyor görünüyor çok ilgili görünüyor en sinir olduğum şeydir yüzüne başka arkandan başka. Bir ömür böyle geçer mi ya. Şimdi şüpheye düştüm işte. Sinir oldum sırf bu laftan sonra bir daha yüzlerine bakamam çekinirim iyice. Oysa ben elimden gelenin fazlasını yaptım. Daha aile bile olmadık neler neler yaptım. Sorun bende kabul ediyorum. Düşünmemem takmamam gerek yada ne yapmam gerek. İşte bunun gibi pekçok şey kafama hayatım boyunca takılıyor ve ben hiçbir işe konsantre olamıyorum tvdeki izlediğim şeye bile konsantre olamıyorum. :( İmdaaaaaaaaattttttttt