Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-03-2010, 01:32 PM   #4 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Saçma sapan bir hayat

Canım yaşadıklarını özetlediğin için teşekkür ederim.

Bende yazdıklarından yola çıkarak gözlemlerimi paylaşayım. Yazı da olumlu hiçbir şey göremedim okuduğun kitaplar dışında... Ne tür olumlu özelliklerin vardır? Hayatını neden saçma sapan olarak nitelendiriyorsun? Bahsettiğin sorunları düzeltmek için herhangi bir şey yapıyor musun?

Aslında bahsettiğin sorunlar bir çok kişinin yaşadığı sorunlar. Sanki bu problemleri kabullenmişsin ve değiştiremeyeceğine inanmışsın gibi bir izlenim bıraktın bende. Değişimi yaşamayı istiyorsan eğer öncelikle bu konuşma şeklini değiştirmelisin. Yani şu şekilde: Kişisel gelişim kitapları da çok okuduğun için beni anlayacağını düşünüyorum. Senden ricam yazdığın cümleleri bir gözden geçirmen. Hep olumsuz... Yapamıyorum... Kimse beni istemiyor vs... İnsanların böyle davranmasına hangi davranışın sebep oluyor acaba? Ya da bu senin zannın olmasın?

Bu tür olumsuz cümleler kurmak yerine istediğin duruma odaklanıp o şekilde cümleler kurmaya çalışmak oldukça kolay. Yani istemediğin bir durum mu var bunu nasıl olmasını istiyorsan öyle ifade et. Yani böyle olmasını istiyorum. Şöyle yapmak istiyorum. Ve o şekilde davrandığında hayatında nelerin değişeceğini hayal et. Emin ol düşünmek bile seni mutlu edecektir. Kalıplarını bu şekilde değiştirdiğin zaman bir süre sonra olumlu düşüncelere odaklanacak ve isteyeceksin.

The Secret'ı okuduysan bilirsin. Evren olumsuz cümleleri anlamıyor. İstemediğin durumu ifade ettiğinde yani bunu istemiyorum dediğin zaman mesajın bunu istiyorum diye gidiyor. O nedenle kurduğun cümleleri değiştirerek işe başlamanı önerdim sana.

Canım benim hepimiz inançlı insanlarız. Allah, Tanrı vs adına ne dersen de içimizdeki güce ulaşmaya çalışmamızın en büyük sebebi taptığımız O'nun sınırsız gücüne olan inancımızdan kaynaklanıyor. Yani bir şeyin olmasını istediğimizde biliyoruz ki İlahi güç bize onu gönderecektir. Olmayacağını düşünmek ve olumsuzluklara odaklanmak O'nun emin sıfatıyla dalga geçmektir.

Senin öyle bir amacın olmadığını biliyorum. Sadece olaya farklı bir açıdan bakmanı istedim. İnançlı bir insan olduğunu da belirtmişsin. Bir şey istiyorsan gerçekleşeceğinden de kuşku duymamalısın. Hatta gerçekleşmiş gibi davranmalısın.

Ben başaracağına inanıyorum. Birde olumlu özelliklerini bir yere not edebilirsin. Listen ilk başta boş olabilir ama pes etme, yakında git gide uzayacak. Mesela gayet güzel bir bölümde okuyorsun. Buradan başlayabilirsin. Demek ki başarılı birisin.

Onun dışında affetme meditasyonu ve hooponopono yapabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Biz buradayız ve senden kaçmıyoruz. Güzel haberlerini bekliyorum.

Sevgiler...
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla