Konu: niyet deneyi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-03-2010, 09:59 PM   #3 (permalink)
YESHAPPY
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 833
Tesekkür: 1,234
998 Mesajinıza toplam 5,275 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
YESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to behold
Standart Cevap: NİYET DENEYİ_Lynne Mc Taggart

"NİYET ALANINIZI BELİRLEYİN"

Niyetlerinizi yapabileceğiniz rahat bir yer seçin. Fazla eşyaları ortadan kaldırın;rahat minderler , koltuklar yerleştirin; bu alanı sakince oturup meditasyon yapabileceğiniz, zaman geçirmekten keyif aldığınız bir ortam haline getirin. Mumular, yumuşak ışıklar, seviyorsanız tütsüler kullanın. Bazı insanlar onlara ilham veren çeşitli nesneleri, resimleri kullanarak odaklanırlar. Evde olmasanız bile niyet göndermek isitediğiniz zaman bu alanı gözünüzde canlandırarak niyet alanınıza girebilirsiniz. Şehirde oturanlarımız bitkiler ve bir su kaynağı koyarak bulunulan ortamdaki iyon seviyesini iyileştirebilirler. Alanınızdan bilgisayar ve elektrikli aletleri uzak tutun.




"KUVVETLENİN"


Maksimum yoğunluğa kadar kuvvetlenmek için önce beyin dalgalarınızı hafif meditasyon ya da alfa durumuna getirerek yavaşlatın; beyin bu durumdayken 8-13 hertz frekans yayar.
Rahat bir durumda oturun. Bağdaş kurarak yerde oturabilirsiniz.Bir iskemlede,sırtınız dik olarak, ellerinizi dizlerinizin üzerine koyarak da oturabilirsiniz. Yavaş ve ritmik olarak burundan nefes alıp ağızdan vererek (yavaşça tüm havayı dışarı üfleyin ) solumaya başlayın; aldığınız ve verdiğiniz nefes aynı uzunlukta olsun. Göbeğinizi hafifçe dışarı çıkacak şekilde rahat bırakın sonra yavaşça sanki sırtınıza dokundurmak istiyormuşsunuz gibi içeri çekin. Bu diyaframdan nefes aldığınızı garantileyecektir.
Bunu 15sn de bir tekrarlayın, ancak aşırıya kaçmamaya dikkat edin. 3dk devam edin sonra alıştırmayı sürdürün. 5-10 dk kadar çalışın. Dikkatinizi sadece nefesinize odaklamaya başlayın. Bunu defalarca tekrarlayın; bu çalışma, meditatif alıştırmalarınızın temelini oluşturmaktadır.
Alfa durumuna girmek için e önemli unsur zihin sakinleştirilmesidir. Tabii ki, hiçbir şey düşünmemek genellikle imkansızdır.
Nefese ya da tek bir nesneye odaklanarak alfa durumuna girdikten sonra bir çok meditasyon okulu zihinsel gevezeliğin durdurulması ve böylece sezgisel bilgiye daha duyarlı olunabilmesi için bir tür "çıpa" nın kullanılmasını önerir. Çıpalar şunların üzerine odaklanmayı içerir:

* Beden ve fonksiyonları, ya da nefes
* Düşünceleriniz sanki bir uçan halı üstünde gidiyorlarmış ve "siz" değilmişsiniz gibi
* Bir mantra; Transandantal meditasyonda kullanılan "om", "ah" ,"ham"
* Sayılar; ileri ya da geri, içinden tekrarlanan sayı sayma
* Müzik; Bach gibi sürekli tekrarlanan birşey
* Tek bir ton; Avustralya dijiridusunun çıkardığı ses gibi
* Davul ya da çıngırak; zihni sakinleştirmek için birçok geleneksel kültürün kullandığı tekrarlayan sesler
* Dua; tekrarlayan sesler zihni sakinleştirdiğine göre, tesbih kullanarak

20dk ya da daha fazla "çıpa" nıza rahatça odaklanana kadar alıştırma yapmaya devam edin.







"ZİRVE YOĞUNLUK"

Alfa durumuna ulaştıktan sonra, zihninizde ve bedeninizde ortaya çıkanları sessizce elinizden geldiği kadar hassasiyetle takip edin. Duygularınızın size söylediklerine, olmasını istediğinize ya da en keyiflisine değil, olmakta olana odaklanın. Herhangi negatif düşünceyi, eğer doğruysalar, kovmayın ya da bastırmayın. Zihninizi şimdide kalması için dizginlemenin iy bir yolu, "bedene geri gel" demek ve bedenin duruşunu hissetmektir.
Düşünceliliği konsantrasyondan ayırmanız önemlidir. Tercih ettiklerinizi renklendirmeden ya da istemediklerinizi kovalamadan ve hatta yaşadıklarınızı size oluyormuş gibi hissetmeden içinde bulunduğunuz her anı deneyimlemeniz gerekmektedir. Kısacası, "iyi" ya da "kötü" yoktur.
Kokuların, dokuların, renklerin ve yaşadığınız her hissin farkında olun. Odanın kokusu nasıl? Ağzınızdaki tat nasıl? Oturduğunuz koltuk nasıl?
İçsel ve dışsal olanlara dikkat edin. Kendinizii gördüğünüz bir şeyi yargılarken yakaladığınızda kendinize " Düşünüyorum" deyin ve basit dikkatle gözlemlemeye geri dönün.
Odanızdaki her türlü sesi dinleme sanatını geliştirin: su borusunun gürültüsü, korna sesi, bir köpeğin havlamasıı, uçan bir uçağın sesi. Tüm sesleri yargılamadan kabul edin.
Odadaki diğer hislere dikkat edin: odadaki ışık, etrafınızdaki bir hareket, sessizliğin hisleri.
Çabalamamaya özen gösterin. Belirli sonuçlar elde etmek için çabalamayın ve heyecanlanmayın.
Olanların hepsini yargılamadan kabul edin. Bunun anlamı olup bitenlerle ilgili görüş ve düşüncelerinizi bir kenara atmanızdır. Kendinizi belirli bir anlayış, düşüünce, görüş ve tecrübelere tutunup diğerlerini reddederken yakalayın. Duygu ve tecrübelerinizin hepsini, rahatsız edici olanlar dahil, kabul edin.
Asla telaş etmeyin. Ne hissettiğinizi hissedin.

YESHAPPY isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla