Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-12-2009, 03:14 PM   #10 (permalink)
rain_man
Teğmen
 
rain_man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2009
Mesajlar: 81
Tesekkür: 427
95 Mesajinıza toplam 323 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
rain_man is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: pdr okumak isteyenler

Psikolojik Danışma ve Rehberlik programı Türkiye'de ilk olarak Prof. Dr. Feriha BAYMUR'un çabalarıyla 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı bir bölüm olarak açılmıştır. 1974 yılından 1982 yılına kadar sırasıyla Prof. Dr. Feriha Baymur, Prof. Dr. İ. Ethem Özgüven, Doç. Dr. Yıldız Kuzgun ve Prof. Dr. İ. Ethem Özgüven Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüşlerdir. Bölüm, 1982 yılında YÖK Yasasından dolayı Eğitim Fakültelerine bağlı Eğitim Bilimleri Bölümlerinin Anabilim Dalı haline dönüştürülmüştür. Anabilim Dalı başkanlığını 1982 yılından 1997 yılına kadar Prof. Dr. İ. Ethem Özgüven yürütmüş ve 1997 yılında Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar devralmıştır.
Şu andaki haliyle ilk mezunlarını 1986 yılında vermeye başlayan Anabilim Dalı ilk Yüksek Lisans mezununu 1975 yılında vermiştir. Anabilim Dalımızın ilk Yüksek Lisans Mezunu olan Prof. Dr. Fidan Korkut Owen, şu anda Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Anabilim Dalımız ilk Doktora mezunu olan Edip Günalp, 1978 yılında Doktora derecesi almıştır.
Her yıl ortalama olarak 40 mezun vermekte olan Anabilim Dalı, program, nitelik ve nicelik açısından gelişmeye devam etmiştir. Türkiye'de çeşitli üniversitelerde yürütülen programların ilki olması, programının içeriği ve öğretim üyesi kadrosu ile Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı, diger PDR bölümlerine örnek olmakta, öncülük etmekte ve bir okul görevi görmektedir. Nitekim, diger üniversitelerin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı programlarındaki öğretim üyelerinin çoğunluğu Hacettepe Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı kökenlidir.
Anabilim dalımızda lisans ve lisanüstü programlarda toplam 285 öğrenci öğrenim görmektedir. Eğitim dili Türkçe'dir. 2007-2008 Öğretim yılı itibariyle öğretim Elemanlarından 8'i ders vermektedir. Lisans ders programımız disiplinler arası bir anlayışa dayanmaktadır. Öğrencilerimiz lisans eğitimlerinin ilk iki yılında çeşitli alanlardan dersler almaktadırlar. Anabilim Dalımız, İngilizce hazırlık programı olmamasına rağmen Hacettepe Üniversitesi'nde kendi puan türünde, en yüksek puanla, ülkemizdeki PDR programları içinde ise ikinci yüksek puanla öğrenci almaktadır.
rain_man isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla