Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2009, 03:03 AM   #3 (permalink)
gecemavisi
Teğmen
 
gecemavisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 28
Tesekkür: 36
29 Mesajinıza toplam 164 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gecemavisi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: kurban bayramı vahşeti!

Ekolojik sistemi ne kadarda çok düşünüyosunuz. acaba ekolojik sistemi korumak adına neler yapıyosunuz çok merak ettim. yoksa ekolojik sistemi korumak adına sadece hayvanları mı yiyiyosunuz...
ben hayvanların her türlü işkenceye şiddete ve ölüme maruz bırakılmasına karşıyım, kurban bayramıyla sınırlı değil. petshoplarada karşıyım, hayvansal deneylere de, sirklere ve hayvanat bahçelerinede şimdi aklıma gelmeyen bir çok şeye karşıyım. Onlarda can taşıyor kimse bu gerçeği görmek istemiyor galiba. Onlar masum ve savunmasız canlılar. Sırf biz onlardan daha bilinçliyiz diye onlara bunları yaşatmaya hakkımız yok.
Şu an tüketilen hayvanlar özel olarak yetiştiriliyor, doğada öylesine varolan canlılar değil. Bu büyük bir pazar. domates salatalık yetiştirir gibi hayvan yetiştiriyolar. dolayısyla eğer insanlar bu hayvanları üretmezlerse, onlarda çoğalmaz ve bitkileri yok etmezler. Ayrıca bu hayvanların bakımı için ve karınlarını doyurmak için harcanan paralar ve kullanılan tarlalar hiç azımsanmayacak büyüklüktedir. Ülkelerin ekonomisi de olumsuz etkilenmektedir.
Aslan konusuna gelirsek onlar etobur canlılar yani sadece etle beslenirler bu onların doğası. Onların otla beslenmesini düşünmek saçma olur. Ama insanın sindirim sistemi, bağırsak sistemi, gözleri(karanlıkta görmez),burun yapısı(canlı bir hayvanın kokusunu uzaktan almaz),ağız ve diş yapısı otoburlar(bitki, sebze ve tahılla beslenirler) gibidir. et yemek için yapılmamıştır. Bu bilimsel bir gerçektir. Bana inanmayanlar araştırabilerler. Yeryüzünde zaten mükemmel bir düzen ve sistem var. bu sistemi ve düzeni bozansa insan. Her hayvan kendi bünyesine ve gereksinimlerine uygun olan yiyeceği titizlikle ayırt ederek yer. Ancak bu yasaya tek başkaldıran canlı, insanoğludur.
Her devirde yaşayan en zeki bilginler, filozoflar, inanç önderleri... insanlığın zihinsel ilerlemesi ve makamının yücelmesi için çalışanların tümü vejetaryendir. Örnek olarak Buda, Pisagor, Hint bilginleri, Mısır kahinleri, Eflatun, Aristo, Hz.Ali, Mevlana, Newton, Tolstoy, Leonardo da vinci, Edison, Einstein ve sayamadığım yüzlercesi. Hz. Ali'nin bir sözü var: "mideleriniz hayvan mezarlığı yapmayın"
Ayrıca hayvanları öldürmenin doğal bir şey olduğunu düşünenin, insanları da kolayca öldürebileceğini düşünüyorum. Tanınmış ingiliz yazar Konan Doyl der ki:"Etiyle beslenmesi için bir insanın ahlaksal açıdan bir sığırı kesme yada bir balığı öldürme hakkı yoktur. İnsan onlara can vermemiştir ki canlarını alsın"
Bu konuda detaylı bilgi almak isteyen olursa yazılmış bir sürü kitap vardır. Benim çok sevdiğim kitaplardan birini sizlerle paylaşmak istiyorum. Merak eden olursa alıp okuyabilir.(Sadık Hidayet, vejetaryenliğin yararları, yapı kredi yayınları)
Tüm insanlığın bir gün vejeteryan olması dileğiyle. saygılar...sevgiler...
gecemavisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline