Ynt: busy'nin anlamı haklısın magnetik..
sadece bizde var bu söylem.." şeytana uydum" sözü...özgür irademizle yaptığımız hatalar, yaşadığımız durumlar hep şeytanın suçu...peki bizim aklımız mantığımız neredeydi ...hristiyan, müslüman, putperst diye ayırmıyorum...insan olarak söylüyorum iyi veya kötü diye adlandırdığımız bir şey olduğunda bu bizim eserimiz..çünkü bu durumun oluşması için kendi kararlarımızla hareket ediyoruz...iyi diye adlandırdığımız bir durum olduğunda seviniriz...bu durum başkasına göre kötü olabilir, önem bile vermeyiz...ama zülfüyare dokunacak bir şey olduğunda hemen ya şaytan suçlu yada başka biri..onlara uyan bizler pürü pak mazlumlarız..olmaz böyle bir şey...madolyonun iki tarafınıda görmenin en doğru şey olduğunu düşünüyorum...pc dahil tüm makineleri icad edenlere dua ediyorum..pc ve tv geç yaşlarımda kendimi geliştimeme yardımcı..( malum bizim jenerasyon bu imkanlara geç kavuştu) yaradan icad eden beyinleri nurla doldursun..aynı şekilde hayatımı kolaylaştıran çamaşır, bulaşık vs makinelerimide icad edenlere dua ediyorum..neye nasıl baktığımız önemli..sahip olduğumuz imkanlara tu kaka deyipte, onları olmayacak amaçları için baştacı yapanlar hep vardı ve hep olacak...bizlere özgür irademiz ve aklı selimle ayırd etme sorumluluğu düşüyor...hani diyorlarya tek doğru ve tek yanlış var diye ben bu yaşımda bununda yanlış olduğunu gördüm..bu dünyada ne kadar insan varsa, o kadar doğru ve yanlış var...herkes kendi doğruları ve yanlışları ile yaşıyor, insanın kendi doğrularını başkalarına projekte ederken çok iyi düşünmesi lazım..hepimize saygılı sevgiler.. |