Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-05-2008, 10:59 AM   #7 (permalink)
meryemi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 164
Tesekkür: 0
39 Mesajinıza toplam 101 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
meryemi is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Zihnimizi susturmak

Alıntı:
serkan Nickli Üyeden Alıntı
Hımmm super her zamanki gibi anlatım iyi olunca bizede olay anlaşılmıştır demek düşüyor .. sanırım her zaman şu acelecilik kurbanı olacağız bu 4. meditasyonum oldu daha olayın başındayız değilmi?... Olmuyor demek ve strese girmek için çok erken sanırım 1 hafta günde 2-3 defa dendikten sonra neticeler netleşir inşallah... teşekküler ..
not: ama şu nefes olayını gerçekten öğrenmek istiyorum forumda ise bulurum zaten ama yoksa bu konuda da her zamanki gibi yardımınızı esirgemezsiniz inşallah tekrar teşekkür ederim
bende acelelik kurbanı olmak üzereydim ki hayal ablam sağolsun ilk yanlışmamda doğruyu görmemede yardımcı oldu.. artık sabredeceğim.. yavaş yavaş sindire sindire ah tüh keşke demeden öğrenecek yanlışlarıma yanlış bildiklerime üzülmeyeceğim. çünkü zaten insan doğuştan bilmiyor herşeyi... biz bize öğretileni biliyoruz. duyduklarımızın arkasını bazen araştırıyor bazen hemen kabulleniyoruz. aslında bu da bize verdikleri öğrenmedeki tenbellik alışkanlığıyla ilgili olsa gerek . yani bence..


Alıntı:
hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar emeklenmeden yürünmez..önce diyaframdan nefes almayı öğrenmek ve bu nefes alışı alışkanlık haline getirmek lazım yani...her zaman kolayca diyaframdan nefes alıp vermeye alışmak lazım..o nefes tutuşlar ( ben uzun süre nefes tutulmasına karşıyım..nedenini şaman açıklamış zaten...önce derin ve akıcı nefes almayı öğrenin.aynı bebekler gibi , bir bebği uyurken gözlemleyin karnı nefes alırken şişer nefes verirken söner....sitede, nefes almayı öğreten konular var şaman zaten bu konuda bir çok kaynak sundu..bizlere..yatarak yapılabilir tabii meditasyon ama bilinçaltı yattığımızda uyumaya proğramlı olduğu için uykuya dalarız..yinede sizin için en kolay hangisi ise öyle yapın, sandalyeden düşüyorsan, uzun oturark veya yerde oturarak yapabilirsin..saygılı sevgiler.
tekrar tekrar teşekkürler ablacım....
__________________
"Şüphesiz kusurlu olan değişmek değildir;önemli olan değişmeden direnmek veya direnmeden değişmek değil, değişerek direnmektir."
meryemi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla