Ynt: Namazın oluşturduğu ruhsal değişim-gelişim( Dinci biri değilim) forum içersinde daima hatırlatmakta olduğumuz bir şey var ..
insanların kişisel gelişimleri adına yaptıkları eylemlere siyaset din politika alet edilemez..
bu kural açık ve netir..
konu başlığı 1 yıl öncesine ait.. yazan arkadaşımızda aramızda aktif değil..
aramızda olmayan birisi adına bir şeyler söylemek doğru değil..
ama bildiğimiz bir gerçek varki kişi neyi inkar ediyorsa odur..
dindar olan dinini inkar etmez.. dinine inan onu savunmaya gerek görmez..
din siyaset v.b konuları tartışabilecek düzeyde ve olgunlukta değiliz.. hemen sinirler gerilip kırıcı davranışlar sergileniyor..
araştırmadan öğrenmeden sadece bildiğimizi sandıklarımızla körükörüne dindardırlık yada dinsizlik savunuluyor..
bu noktada bu sitede bu birliktelikte ulaşmaya çalıştığımız nokta her şeyin ve kerkezin üzerinde..
tartışma içerisine girilecek platformlar çok.. niyet buysa o adresler tercih edilmeli..
benimde siyaset hakkındasöylemek istediklerim var..
bir mesajımda bu konudaki düşüncemi gördünüzmü.. hayır.. aranızda bir çoğunuz benim kadar siyasi çalışmalarda yapmıyorsunuzdur..
ben bu fikirlerimi size genelden yada özelden yansıttım mı..
yansıttığım platformlar vardır.. görüşlerimi oradan bu konu ile ilgli insanlara bildiririm.. bu kadar basittir..
çünkü burdaki amacımız başka.. burada yapmaya çalıştığımız başka..
hepimiz iyi güzel mutlu huzurlu olmak adına çalışmalar yapıyoruz..
aramızda ermeniside var kürdüde.. türküde.. hıritiyanda var yahudide..
benim tanrım ile sizinki aynı olmadığında işaret parmağınızı yüzüme mi sallayacaksınız..
sizin kadar dindar olmadığım için önerilerime kulak mı asmayacaksınız..
o zaman hepimiz kendi minik dünyalarımızda yaşamaya devam etmeliyiz..
birlikten kardeşlikten barıştan mutluluktan söz edip sonra yargılayarak
aslında kendimizle tezat düşmüş olmuyor muyuz..
namaz kılan gelsin namazın ruhsal katkılarını anlatsın.. ama kılmazsan taş olursun diyerek değil..
günah çıkaran gelsin nasıl yapıldığını anlatsın ama çıkarmassan cehennem alevinde yanacaksın diyerek değil..
şeytanda melekte biziz.. cennette cehenmemde yaşadığınız dünyaya nasıl davrandığınız ile ilgilidir..
bu dünyaya üç kuruşluk katkı sağlamadan görmediğiniz cennete gitmek için başkalarını kırma hakkına sahip değilsiniz..
yaradan adına yargılama hakkımızda yok..sizi yaratan güç onuda yaratmadımı..
bizler daha mı iyi biliyoruzda yanlış yada doğru konuşan birisini ona bu gücü veren yerine sorguluyoruz..
neden hep takacak bir kulp buluyoruzda birbirimizdeki güzellikleri özellikleri görmek için çaba vermiyoruz..
niye hep bizim tuttuğumuz takım .. inandığımız din.. soluduğumuz hava .. bastığımız toprak diğerlerinden daha değerli..
bu çeişitliliğin olması her şeyi görüp kabulenebilecek olgunluğun sınavında olduğumuzdan mı acaba..
birbirimizi bir yukarki basamağa taşımak için tüm görüşlerimizi deneyimlerimzii anlatabiliriz..
lakin birbirimizi ayrılığa.. provakate etmeye yönlendirecek hiç bir sözün yanımızda yeri yoktur..
yazışmalarımızdaki uslupta bu noktalara dikkat ederek beraberliğimizi sarsmayacak hususları göz önünde bulundurursanız sevinirim..
sizler benim aynamsınız ama yanlışta olsam bende sizin aynanınızım..
baktığınıda aynayı kırarsanız yanlış gösteriyo diye.. bin parça olur bir yanlışı bin tane görür hale gelirsiniz..
oysa ben hala bir tane olurum..
sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
|