Konu
:
Namazın oluşturduğu ruhsal değişim-gelişim( Dinci biri değilim)
Tekil Mesaj gösterimi
24-05-2008, 10:06 AM
#
8
(
permalink
)
Mustang
Guest
Ynt: Namazın oluşturduğu ruhsal değişim-gelişim( Dinci biri değilim)
Arkadaşlar kızgın vede üzgünüm .Konunun başlığını görünce çok üzüldüm dinimiz hakında bi konuda fikrini beya eden veya konu açan arkadaşımız ben dinci değilim açıklaması yapmak zorunda kalıyor.Bu şu anda ne kadar zor ve garip bidönemden geçtiğimizi gösterir.Ayrıca butür ayrımlar her ne konuda olursa olsun ama din konusunda keşke olmasydı.Bizim dinimiz çok kutsl bidin ama şu an din adına yapılan her şey dinimize zarar veriyor.Bide allahın yüce kelamını politikaracı olarak kullanıp insanı dinden imandan soğutuyorlar.Bence namazinsanın gelişmesinde çok önenli bi basamak.Bidergide okumuştum Amerikalı bilim adamları bi araştırma yapmışlar denekler arasında on kişiye hiç bişey yaptırmamışlar on kişiye bi kelimeyi sabah öğlen akşam sürkli tekrar ettirmişler.On kişiye kilime ile birlikte çeşitli hareketler vermişler.Bir yılın sonunda hiç bişey yapmayan insanların beyin fonksiyonlarında hiç bi değişiklik olmamış ama sürekli bi kelimeyi tekrar eden ve hareketle birlikte kelimeyi tekrar edn kişilerde beyin fonksiyonların da çeşitli gelişmeler gözlenmiş.Sürekli bi kelimeyi tekrar etmek bizdeki zikir olayı hareketle birlikte kelime tekrar olayıda biz deki namaza denk .Ben yıllarca düşünmüşümdür Allah niye bize namazı emretmitirdiye ve biçok kişyede sormuşumdurniye namaz kılarız diye ama hep bener açıklamalar almışımdır.Allahın emri sanki sorgulanamaz diye işte kılmazsanız cehennem ateşinde kılarsınız diye .Bilmezliklerini sklamak için uydurulan sözler.Bu yazıyı okuyunca bendeki parça yerine oturdu.Allah ibadetleri insanların kendilerini geliştirmeleri için vermiştir.Biz kendimizi nekadar geliştirirsek okadar hurafelerden uzak kalacağız .Dün yaşadığım bi olayı anlatmadan geçemeyeceğim.Dün kardeşimin kursunda bi hanımla aramızda geçti çay içiyorduk bana abla bardak sol elinizde diye uyarıda bulundu .Bende ne olmuş dedim .dinimizce sakıncalı dedi niçin olduğunu sorduğumda tahrete kulanılan elle yemek caiz değil dedi.Ben daha önce leonarda davincinin okuduğum bi kitabında iki eliminde kullanımasının gerktiğini beynimizin sol kullanarak geliştirmemiz gektiğini anlattığımda düşünmeye başladı.Bizleri böyle küçük detaylarla uğraştırarak asıl din konularını düşünmemizi engel omak için yaıldığına inanıyorum .