Ynt: Namazın oluşturduğu ruhsal değişim-gelişim( Dinci biri değilim) namaz kılmak hem fiziken hem ruhen insanı huzurlandırıyor fiziken sayısız faydası mevcut bi nevi spor zaten,ruhen ise
günahlardan arındıgını ,affedildiğini ,dini görevlerinden en önemlisinin yerine getirmenin hazzı ,bütün bunlar insanı huzurlandırır .İnsanın beyninde bi soru işareti yada boşluk bırakmaz ,
dikkat edilmesi gereken husus ise kimse yanlış anlamasın ama
emeklemesini bilmeden uçmaya kalkışmak ,bu gün psikiyatrisleri gezin bir çok hastası dine kendini fazla kaptırmaktan haşa kendini peygamber sananlarımı ararsın ermiş sananlarımı ararsın bissürü ,
arkadaşlar din iman ibadet adamı gercekten mükemmelliğe bir adım yaklaştırır ve bununla birlikte bilim ilim insanıda olmak insanı tam olgunlaştırır ,
dinde ayrım gayrım yoktur ama adam olgunluga erişmemiş belli bir bilgisi yok hoop kendini dine atıyo ibadet kötü deyil ama bu adam ibadeti derinlemesine hissediyo ve uyguluyo bilgi ve olgunluk eksiliğinden afedersiniz kafayı sıyırıyo
islamda dinen ben çok ilerlemek istiyorum diyen bi kişi önce ibadetini dogru yapmalı,çok sabırlı olmalı,akıllı olmalı olgun olmalı çünkü bunların hepsi bir arada olmazsa kafayı bozar
demek istediklerimin en kısa özeti şu şeytan ibadet eden insanların seviyesine göre musallat olur bu apaçık kuranda da geçiyo" biz kimseye kaldıramayacagı yükü yüklemeyiz" kasıt budur bence
siz ibadeti artırdıkça şeytan da artacak siz ibadeti azalttıkça şeytanda azalacak
eger kişi sabırlıysa şeytanı alt eder ve olgunluga ulaşır esas ibadet ondan sonra başlar çünkü artık şeytan yoktur nefis vardır , biraz daha sabreder nefside yenersen esas olgunluga ulaşırsın daglar önünde tuz buz olur denizler yatak gökler yorgan olur sarar her tarafını
ara sıra namaz kılan biri olarak benim düşüncem bu |