Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-05-2008, 01:17 PM   #3 (permalink)
GMA
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 179
Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 207 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
GMA is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Tibet Yogası

Her ayini kaç kez tekrarlamak gerekiyor?"
Albay, "İlk başlarda," diye yanıtladı. "Her ayini 3 kez tekrarla¬manı tavsiye ederim. Ardından, her hafta tekrar sayısını ikişer iki¬şer artür ve 21 tekrara ulaşıncaya dek bu şekilde devam et. Yani ikinci hafta her ayini 5 kez, üçüncü hafta 7 kez, dördüncü hafta 9 kez ve bu şekilde arttırarak uygula. On haftalık bir süre sonunda her ayini 21 kez yapar duruma geleceksin.
"Eğer ilk ayini, diğerleriyle aynı sayıda yapmakta zorlanırsan o zaman başın fazla dönmeyecek kadar yap. Sonunda başın dönme¬den ayini 21 kez tekrarlamayı başaracaksın.
"İlk ayini 21 kez tekrarlayabilmek için bir yıl boyunca uğraş¬mak zorunda kalan bir adam tanıyorum. Diğer dört ayini uygular¬ken hiç zorlanmıyordu, böylece dönme sayısını yavaş yavaş arttır¬dı ve sonunda 21 kez dönmeyi başardı. Bunun sonucunda da muh¬teşem şeyler elde etti.
"Bununla birlikte, kendi çevresinde dönmekte pek az insan zorla¬nır. Eğer bu dönme hareketinde zorlanıyorsa bu ayini bırakıp diğer¬lerini uygulayabilir. Dört ya da altı ay boyunca diğer dört ayini uygu¬ladıktan sonra dönme hareketini kolayca yapabildiğini görecektir."
Albay'a sorduğum ikinci soru şuydu: "Bu ayinleri ne zaman uy¬gulamak gerekir?"
"Sabah ya da akşam uygulayabilirsin. Hangisi senin için daha uygun olursa... Ben hem sabah hem de akşam uyguluyorum. Fakat başlangıçta enerji girdaplarını bu kadar fazla uyarmanı tavsiye et¬mem. Ayinleri dört ay kadar uyguladıktan sonra, sabahlan her ayini 21 kez, akşamlan da 3 kez tekrarlayabilirsin. Akşam yaptığın uy-gulamaların sayısını 21 'e ulaşıncaya dek her hafta ikişer iki şer art¬tırmaya devam edebilirsin. Fakat ayinleri 21 tekrardan daha fazla uygulamana gerek yok. Ancak eğer gerçekten de böyle bir güdü hissediyorsan o zaman tekrar sayısını arttırabilirsin."
"Peki bu ayinlerden her biri de aynı derecede Önemli mi?"
"Beş ayin birbirleriyle el ele gider ve hepsi de aynı derecede önemlidir. Ayinleri bir süre boyunca uyguladıktan sonra, eğer hep¬sini de gerekli sayıda tekrarlayamadığını farkedersen, ayinleri biri¬ni sabah birini de akşam uygulayacağın iki gruba bölebilirsin. Eğer ayinlerden birini yapmanın olanaksız olduğunu farkedersen onu bı¬rak ve diğer dördünü uygula. Ardından birkaç ay sonra zorlandığın ayini yeniden dene. Sonuçlar bu şekilde biraz daha geç elde edilir ama mutlaka elde edilir.
"Fakat hiçbir durumda kendini asla zorlamamalısın. Bu durum, asıl amacına zarar verir. Yalnızca yapabildiğin kadar yap ve yavaş yavaş geliş. Asla cesaretinin kırılmasına izin verme. Sabırlı olduğu taktirde zamanla 21 tekrara ulaşamayacak pek az insan vardır.
"Bazı insanlar ayinlerden biri ile ilgili güçlüğü yenmeye çalışır¬ken son derece yaratıcı oluyorlar. Hindistan'da yaşlı bir adam, dör¬düncü ayini bir kez bile tekrarlayamıyordu. Yalnızca bedenini yerden kaldırıyor olmak da ona yetmiyordu. Bedenini, tanımladığım gibi ye¬re paralel hale getirmeye karar verdi. Bunun üzerine, yaklaşık 25 cm. yüksekliğinde bir kutu aldı ve üzerini yastıkla takviye etti. Ardından bu kutunun üzerine elleri ve ayaklan yere değer şekilde yattı. Bu du¬rumda bedenini kolayca kaldırabiliyor ve yere paralel hale geliyordu.
"Bu küçük alet, ayini 21 kez tekrarlamasını sağlamıyordu ama o da bedenini
daha güçlü insanlar kadar yerden kaldırabiliyordu. Bu¬nun da kendi üzerinde son derece yararlı ve olumlu bir psikolojik etkisi vardı. Bu tekniği özellikle tavsiye etmiyorum ama başka şe¬kilde ilerleyebileceğine inanmayan bir insana yardımcı olabilir. Eğer yaratıcı bir zihnin varsa kendine zor gelen ayini uygulamana yardımcı olacak bir yöntem bulabilirsin."
"Peki ya ayinlerden birini uygulamayı tümüyle bırakırsam ne olur?"
Albay, "Bu ayinler çok güçlüdür," diye açıkladı. "Eğer bir iane¬sini bırakır ama diğer dördünü düzenli bir şekilde 21 kez uygular¬san yine mükemmel sonuçlar elde edebilirsin. Yalnızca bir tek ayin bile harikalar yaratır; tıpkı sana bahsettiğim semazenler gibi. Ken¬di çevrelerinde genç dervişler kadar çok dönebilen yaşlı dervişler son derece güçlü ve canlıydılar; bu da bir tek ayinin bile son dere¬ce güçlü etkileri olduğuna iyi bir kanıttır. Bu nedenle, ayinlerin tü¬münü yapamayacaksan ya da 21 tekrar yapamayacaksan, elinden geleni yaptığın sürece iyi sonuçlar elde edeceğine inanmalısın."
Ardından, "Bu ayinler diğer egzersiz programlarıyla bir arada uygulanabilir mi yoksa ikisi birbiriyle çelişir mi?" diye sordum.
"Eğer bir egzersiz programı uyguluyorsan devam et. Eğer böy¬le bir program uygulamıyorsan başlamayı düşün. Herhangi bir eg¬zersiz ama özellikle de kalp ve damar sistemi ile ilgili çalışmalar, bedenin canlı bir denge durumunu korumasına yardımcı olur. Buna ek olarak beş ayin, enerji girdaplarının dönüş hızlarını normal du¬rumlarına getirmeye yardımcı olacaklarından, bedenin, uyguladığın çalışmaların yararlarına daha açık hale gelecektir."
"Peki beş ayinle ilgili başka bir şey var mı?" diye sordum. "Yararlı olabilecek iki şey daha var. Ayinlerin tekrarlan sırasın¬da alınan ritmik solukların Öneminden söz etmiştim. Buna ek ola¬rak, ayinler arasında ayağa kalkarak ellerini bedenine dayayarak dik durman, derin ve ritmik soluklar alıp vermen çok yararlı olacak¬tır. Soluk verirken bedenindeki gerilimlerin yok olduğunu, gevşedi¬ğini ve rahatladığını hisset. Soluk alırken ise bir rahatlık ve canlılık duygusuyla dolduğunu hayal et.
"Bir diğer tavsiyem de çalışmaları uyguladıktan sonra ılık ya da serin bir duş almandır. Ama asla soğuk suyla yıkanmamalısın. Be¬denini önce ıslak, sonra da kuru bir havluyla ovman çok daha ya¬rarlı olacaktır. Ancak bu işlemler sırasında kendini asla üşütmemelisin. Eğer böyle yaparsan ayinlerin sağladığı tüm yararlan ortadan kaldınrsın."
GMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla