Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-10-2009, 02:08 AM   #19 (permalink)
banu
Üsteğmen
 
banu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Bulunduğu yer: izmir
Mesajlar: 175
Tesekkür: 1,531
181 Mesajinıza toplam 1,120 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
banu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to allbanu is a name known to all
Standart Cevap: sivilce ve lekelerde bitkisel çözüm yolları

Alıntı:
pofuduk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sivilceler için denemediğim şey kalmadı.Medikal kremler, kükürtlü sabun, elma köpüğü...Hepsi bir dereceye kadar etki etti.Çünkü yağlı besinler yiyince yine çıkıyor, eski föndötenlerimi kullanınca yine çıkıyor.
çözüm mü eski makyaj malzemelerimi attım, cildimi iyi temizliyorum, bu aralar soda sürüyorum, bugün denedim, bir etkisi olmdı sanki, sıkılaştırdı cildimi ama ne yaparsam yapayım izler gitmiyor işte.

haşlanmış marul iyi geliyormuş sivilce lekelerine-en az 10 defa sürülecek
ve bir gün önceden ıslatılmış nohut da iyiymiş-en az 10 defa sürülecek
ve yumurta akı+3 damla limon suyu da iyiyimiş-en az 10 defa sürülecek

lavantayı da denerim
bir de bunu dener misin sevgili pofuduk:)cildin çok yağlı ise eğer, öncelikle temiz ve genişçe bir kaba sıcak su koy ve içine bir avuç adaçayı at.buharını yüzüne tut.5 dakika ziyadesiyle yeterli olur :)bu, cildinin yağını alıp gözeneklerini kapatıcak.bu işlemden sonra siyah noktalar varsa sıkamazsın.çünkü gözenekler daralır bunu çok yağlı bir cilde haftada bir kez uygulamak yeterli olur.adaçayı güçlü bir antibiotiktir.iltahaplı sivilceleri kurutur.bunun dışında 1 bardak kaynar suya birkaç yaprak adaçayı atıp ağzını kapat.öylece soğusun.bununla yatmadan önce temiz bir pamukla yüzünü sil fakat sivilcelerine çok fazla bastırma sadece temaz ettir.bu hazırladığın demlemeyi 2 gün kullanabilirsin fakat 3. gün dök.
tüm bunların dışında eğer kaliteli bir adaçayı yağı(acı elma yağı)bulursan bunu tek tek sivilcelerinin üzerine çok çok az miktarlarda sürmen de yeterli olur.sevgi ve ışıkla...
banu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla