Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-09-2009, 04:19 PM   #20 (permalink)
ozardage
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: meleklerle iletişim

Alıntı:
cigdemmm1977 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

İslamda meleklerin şuursuz, iradesiz varlıklar olduğu inancı vardır. Yani Allah'ın yapmasına izin verdiği veya istediği birşeyden fazlasını yapamazlar. İnsanlar gibi değildirler , insanları Allah düşünebilen, idraki olan, seçen , vs ve halifesi olarak yaratmıştır.

Benim inancıma göre daha fazla özellikle donatılmış insanoğlu, daha az özellikle donatılmış olan meleklerden arkadaşlıktan başka birşey beklemesin.

Ve Allah'la arasına bir duası, dileği varsa veya bir emin olma hali istiyorsa melek dahi olsa birşey koymamasının iyi olacağıdır.

Direk Allah'tan istemek, Cenabı Allah'ın sürekli bizimle olduğunu, hatta bize şah damarımızdan daha yakın olduğunu bilmek bana daha sevimli gelmekte...

Ve gene benim düşünceme göre bu tarz meditasyonlar tehlike arz ediyor. 1. nedeni hep bu tarz fikirler yabancı menşeili oluyor, 2. nedenide bir yazı okuyup hemen üzerinde uzun uzadıya düşünmeden, araştırmadan uygulamaya geçmek bilincimizi bilinmeyen durumlara bukadar çabuk açmak tehlikeli olabilir.


Bu iletişim kurmayı meleklerle değilde Allah'la kurmayı deneseniz. Eminki bir çoğunuz yapıyorsunuz ama daha bilinçli, meleklerle kurmayı istediğimiz gibi bir hevesle iletişim... İnanıyorum ki daha çok keyif alacaksınız, daha çok huzurla, mutlulukla dolacaksınızdır.

Yazdıklarım sadece (bu konuya yazan diğer herkes gibi ) benim düşüncelerim , tavsiyelerim ve yorumlarımdır. Kimseyi bağlamıyor, yargılamıyor ve eleştirmiyorum. Lütfen yalnış anlaşılmasın.

Selamlar...

Bende de aynı düşünce ve huzursuzluk mevcut,melekler de Allah tarafından bizi koruyor.o yüzden esas özden istemek,Allah'ım senin gücünle meleklerin benim yanımda olsun demek bana da daha anlamlı geliyor ama tabi herkesin kendi iç dünyası nasıl rahatsa öyle yapsın.
  Alıntı ile Cevapla