Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2008, 05:10 PM   #27 (permalink)
cicek1973
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Festivaller-Sergiler

Yarın Yokmuşçasına

Kasa Galeri’de “Yarın Yokmuşçasına” bir sergi
Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri fotograf işlerinden oluşan “Mercek - Mercimek” dizisinin bu yılki sergisini 14 Mayıs 2008 tarihinden itibaren izleyiciye sunuyor. Fotoğrafla çalışan üç genç sanatçının eserleri ‘Yarın Yokmuşçasına’ isimli sergide 21 Haziran tarihine kadar görülebilecek.

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, “Mercek – Mercimek” dizisinin bu yılki sergisinde üç genç fotoğraf sanatçısına kapılarını açıyor. “Yarın Yokmuşçasına” başlığını taşıyan sergide; Erdem Taşdelen, Aylin Güngör ve Doruk Bayer’in eserleri 14 Mayıs – 21 Haziran tarihleri arasında izlenebilecek.

Murat Germen’in Erdem Taşdelen’i araması ile başlayan serginin oluşum sürecinde Germen, Taşdelen’e sadece serginin kavram çerçevesini verdi: “Yarın yokmuşçasına…” Sanatçıların birbirini seçtiği sergi için Taşdelen, Aylin Güngör’ü seçti. Üçüncü sanatçıyı olarak da Güngör, Doruk Bayer’i seçti. “Aktarmalı sorumluluk” süreci izlenerek tasarlanan sergide; “Kulaktan kulağa” oyunu gibi ortaya atılan sözler kaynağa geri döndüğünde acaba ne olacak? Beklenen sonuç iyi iletişim anlamına mı geliyor? beklenmeyen ise, bir zenginlik mi yoksa kafa karışıklığı mı?

Doruk Bayer 1982 İstanbul doğumlu. Orman Mühendisi. Biodizel ve geri dönüşüm sektöründe çalışıyor. Fotoğrafları için www.flickr.com/photos/dorukbayer, müzikleri için www.myspace.com/dorukbayer sitelerinden detaylı bilgi edinilebilir.

Aylin Güngör Şehir Bölge Planlama (MSÜ) okudu. Açık Radyo'da çalışarak başlayan iş hayatına Time Out İstanbul, Vizyon Dergisi, Aktüel Dergisi, Picus, Radikal, Okuyanus Yayınları ("Çocuk ve Sanat" kitabı), Ixir, Yeni Müzik-Superonline gibi çeşitli dergi ve yayınlarda devam etti. Daha sonra James Hakan Dedeoğlu ile birlikte Forward isimli bağımsız bir dergi çıkarttı, Forward'ın devamında Bant Dergisi projesini hayata geçirdi. Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendiği Bant Dergisi dışında da fotoğraf ile ilgileniyor ve 2003 yılından beri Açık Radyo'da "Tırtıllar Asla Kahverengi Bot Giymezler" isimli haftalık radyo programını hazırlıyor. 2003 yılından itibaren video ve fotoğraf çalışmaları ile yer aldığı çeşitli sergiler ve organizasyonunu gerçekleştirdiği etkinliklerden bazıları: 11. Atina Avrupalı Genç Sanatçılar Bienali - 2003 (Maya Proje Grubu - Video), ScanIstanbul - Atina / Istanbul (Belgesel - Video) 2003, Nomad - TeleKent-Siemens Sanat (Video) 2004, Populer Kültür Dergiciliği Konferansı-İstanbul (ECF ile birlikte Organizasyon)-2006, Populer Kültür Dergiciliği Konferansı-Kazablanka 2007, The Running Company-Nike (Organizasyon 2007), Streetlab (Organizasyon - Fotoğraf) 2008, Young İstanbul - Stockholm (Organizasyon, Fotoğraf) 2008

Erdem Taşdelen 1985'te doğdu. İstanbul'da yaşıyor. Daha önce Bern, Bonn ve Ankara'da yaşadı. Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı’ndan mezun olan Taşdelen’in fotoğraflarında, cinsellik politikası teması, tekinsiz bir gözetle(n)me hissi ve sürrealizmin sınırında rüyayı andıran durumlara sıkça rastlanıyor.

Adres: Sabancı Üniversitesi İletişim Merkezi
Kasa Galeri, Bankalar Cad. No:2 Karaköy
Basın bilgi için: Mariam Öcal / Medyaevi İletişim
Tel: 0212 351 91 81 – 0532 668 92 01

Tarih : 14 Mayıs – 21 Haziran 2008
  Alıntı ile Cevapla