Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2008, 01:32 PM   #2 (permalink)
nurhanza
Yüzbaşı
 
nurhanza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Bulunduğu yer: tekirdağ,Çerkezköy
Mesajlar: 662
Tesekkür: 29
269 Mesajinıza toplam 773 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura about
Standart Ynt: sigarayla savaşanlar derneğinin 19 mayıs çalışmalarına tam destek haydi

Sigaraya 8 saniyede bir kurban
Yazı boyutunu büyütmek için
Sigarayla Savaşanlar Vakfı ve Sigarayla Savaşanlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği konferansta konuşan Sema Güral, sigaranın içen kadar içmeyen üzerinde de etkisinin olduğunu hatırlatarak, sigara içmeyenlere de büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.


Sigara kaynaklı ölümlerin her yıl arttığını ve herkese sorumluluk düştüğünü belirten Sema Güral, çocukların yüzde 75'nin sigara içilen ortamlarda yetiştiğini söyledi.


Nafi Güral Fen Lisesi Konferans Salonu'nda öğrencilere hitap eden Sema Güral, sigaranın en çok kalp-damar rahatsızlıkları ve kansere neden olduğunu kaydederek, "Her sekiz saniyede 1 kişiyi sigaraya kurban etmek çok acıdır."dedi.


Sigaranın içinde binlerce zehir olduğunun bilinmesine rağmen insanların sigara içmeye devam ettiklerini vurgulayan Sema Güral, "Bir uçak düştüğünde hepimiz üzülüyoruz. En son Isparta'da bir uçak düştü, ölenlere ağladık. Orada 70 küsur insanımız kaybettik. Oysa her gün bir uçak dolusu insan sigaradan ölüyor, farkında değiliz." şeklinde konuştu.


"Sigarayla Savaşanlar" ifadesinin bazılarınca yadırgandığı söyleyen Sema Güral, "Evet, bu sigarayla gerçekten bir savaştır. Ancak insanlarla değil, sigaranın insana ve topluma verdiği zararlarıyladır." dedi.


Öte yandan sigara yasağı 19 Mayıs'ta başlıyor. Yeni yasaya göre 19 Mayıs'ta, tüm kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilemeyecek. Sadece kahvehane, lokanta ve kafetaryalar için yasak 2009 Temmuz'da yürürlüğü girecek.


Kamu kurum ve kuruluşlarında da sigara yasağıyla ilgili toplantı üstüne toplantı yapılırken, en son okul müdürleri katıldıkları toplantıda, sigara yasağıyla ilgili bilgilendirildi.


__________________
Neoglance Derneği -nurhanza
nurhanza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla