Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-09-2009, 08:38 PM   #3 (permalink)
fgceker
Banned
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 362
Tesekkür: 7,119
668 Mesajinıza toplam 4,252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to beholdfgceker is a splendid one to behold
Standart Cevap: DÜŞÜN VE BAŞAR

...Öyle bir özgüven geliştirmeliyiz ki,derin bilincimiz bize ihtiyaç duyduğumuz sözleri telkin etmelidir: ‘Sen yeterince güzel,yakışıklısın,yeterince beğeniliyor,takdir ediliyorsun. Zekan,zihinsel ve fiziksel kapasiten yeterlidir. Çevren,ilişkilerin iyidir, güçlüdür. Çevren seni bir dost görüyor ve güçlenerek gidiyorsun.’’ Bu sözleri size söyletecek bir içsel yolculuk yapmalısınız.


Özsaygı bölümünde aktardığım gibi çalışın. Geçmişinizde yaşanmış kalbinizi derinden sarsan eleştirileri ve başarısızlık olarak algıladığınız örnekleri not edin. Eleştirilerin geçmişte kaldığını,bir kısmının haksız olduğunu ve hiç birini de artık hak etmediğinizi onaylayın. Başarısızlıkları da aynı bakışla geçmişte bırakın. Geçmişe saplanan o çocuğu bugüne çağırın. Şimdiki imkan,beceri ve başarılarınızı ona göstererek ikna etmeye çalışın.


Hayatınızda şükran ve memnuniyet duymanız gereken ne varsa, görebilme becerisi dahil,hepsini yazın. Onları her fırsatta şükürle hatırlamaya başlayın. Bu, ‘ durumundan memnuniyet hissi ‘ cesaret gücünüzü sıçratacak.


Ardından çevrenizdeki insanların iyi yönlerini bulmaya ve takdir etmeye çalışın. Onlar da karşılığını,size daha çok önem vererek gösterirler. Odağınızda nezaket, başardığınız şeyler ve hayattaki kaynaklarınız olsun. Değişimin hızla geldiğini göreceksiniz...
fgceker isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla