Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-05-2008, 10:28 AM   #7 (permalink)
cent
Binbaşı
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 1,632
Tesekkür: 234
488 Mesajinıza toplam 2,287 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to allcent is a name known to all
Standart Ynt: Secreti neden kullanamıyoruz?

İstediğiniz kaderi oluşturabilmek için nefes teknikleri
Mustafa Kartal (Mustafa Kartal)

Kaderi kim yaratıyor?



Defalarca üzerinize çektiğiniz acı ve zorluk deneyimlerinize bir son vermek istiyorsanız, öncelikle üzerinize çektiğiniz herşeyi, kendi duygu ve düşüncelerinizin sonucu olan seçimlerinizle yarattığınızın farkına vararak, duygu ve düşüncelerinizi kontrol etmek zorundasınız.



( Duygularınızı ve düşüncelerinizi kontrol edebilmek için nefes tutma çalışmalarına önem verebilirsiniz. Dört zamanlı bir çalışmayla 20 sayıda yavaş nefes alma, 40 sayıda nefes tutma, 20 sayıda yavaş nefes verme ve 40 sayıda nefessiz kalma egzersizi 7 tur olarak yapılabilir.)



Birçoğumuz iyi biliyoruz ki neye odaklanıyorsak onu yaratıyoruz. Yine çok iyi biliyoruz ki; istediğimizi elde edebilmemiz için, neye odaklandığımıza dikkat etmek zorundayız. Odaklandığımız ve tekrarladığımız şeyleri çekerek yaşamımıza taşıdığımızı bilmemize rağmen, kısır döngüden çıkamıyor ve başımıza gelmesini istemediğimiz şeylere odaklanmaya engel olamıyorsak, bunun nedeninin; genetiğimizde ve bilinçaltımızda yer tutmuş acı ve zorluk anılarının yarattığı negatif tesirler olduğunu bilmelisiniz..



( Bilinçaltı sağılımı için en etkin yöntem holotropik nefes terapileridir. )



Neden istemediğimize odaklanıyoruz?, neden istediğimize oıdaklanamıyoruz?



İstemediğimiz şeylere odaklanmamızın en önemli sebebi; olaylar ve kişiler karşısında olumlu ve olumsuz yargılara sahip olarak, beklenti ve sahiplenmeler içinde hareket ediyor oluşumuzdur. Objektif, nötr ve tarafsız kalamadığımız için bilinçaltımızda saklı anıların tesiri ile belli konu ve kişilere doğru farkında olmadan bilinçsizce çekiliyoruz. Bunu engellememiz için, sahiplenmelerimizin oluşturduğu korkularımızla yüzleşmemiz ve geçmişin acı, sıkıntı yaratan izlerini temizlememiz gerekiyor. Bilinçaltımızdaki bu düğümleri çözüp özgürleştiğimizde yüksek bir farkındalıkla hareket edebilir ve gerçekten istediğimize odaklanarak yaşamı istediğimiz yönde geliştirebiliriz.



( Farkındalık eksikliğini gidermek için en etkin yöntem, devamlı olarak nefes alış verişinizi gözlemeniz ve nefesle farkındalık çalışmalarına ağırlık vermenizdir.)



Diyelim ki bir gazete veya dergide herhangi bir hırsızlık haberine gözünüz takıldı ve okumaya başladınız. Ya da bir arkadaşınız geçmişte evinin nasıl soyulduğunu anlatmaya başladı ve kendinizi dinlerken buldunuz. Burada üzerinde düşünmeniz gereken arkadaşınızın hırsızlık olayını neden sizinle paylaştığı ya da gazetedeki hırsızlık haberini neden önünüze geldiği ve neden okumak istediğinizdir. Bu bir rastlantımıdır? Yoksa bilemediğiniz bir şekilde konuyu üzerinize siz mi çektiniz? Veya yarattınız?



Öncelikle başımıza gelen her olayın titreşimsel olarak evrene yaydığımız enerjinin çekimine bağlı olarak bizimle temas ettiğini anlamamız gerekiyor. Bir hırsızlık olayını can kulağı ile dinliyor ve duygusal tesir oluşturuyorsanız, bilinçaltınızda bu konu ile ilgili çözülmesi gereken düğümler var demektir. Bunu göz ardı ederek düğümleri çözmek yolunda harekete geçmez ve içinizdeki sahte kişilik ve kanayan yaralarınızla yüzleşmezseniz, etkiler daha büyüyerek ve daha yüksek basınç yaparak sizinle buluşacaktır.



Bilinçaltınızda hırsızlık konusunda eski bir iz bulunmadığında, konuya karşı nötr kalabilir, konu hakkında sadece bilgi sahibi olmakla yetinebilir, önemli bir duygu üretmeden ve düşüncenizde tekrarlamadan konuyu özgür bırakabilirsiniz. Eğer hırsızlık konusunda genetik bir nühüre, çözülmemiş bir bilinçaltı anısına veya yüzleşemediğiniz bir veçheye sahipseniz; bu konu sizi derinden sarsıp, heyecanlandırabilir. Ya hırsızlık yapmak için arzu duymanızı, ya da muhtemel bir hırsızlık olayıyla karşılaşmamak için önlemler almanızı tetikleyebilir. Olayı zihninizde büyüterek ve tekrarladığınız da; istemediğiniz bir kaderi yaratabilir, hırsızlık yapmak konusunda harekete geçmiş kişilere bilmediğiniz bir şekilde sinyaller yollayarak çağrılar yapabilirsiniz. Ya da içinizdeki çalma arzusuna uygun olarak kendinizi, hırsızlık konusunda ön yargılı kişilerin bir şeylerini çalmak için uygun ortamlar içinde bulabilirsiniz.



Birçok araba veya ev, yeni güvenlik önlemleri alındığı gün soyulur. Hırsızlık olabileceğini düşünerek güvenlik tedbirleri almanız, yarattığınız ve devamlı tekrarladığınız duygu ve düşünce dalgalarınızın çekim yasasının gereği olarak benzerleri ve karşıtlarıyla eşleşmesi sebebiyle hırsızları, kendinize veya odaklandığınız şeylere çeker.



Yaşamınıza neyi, nasıl çektiğinizin farkına varın. Olumlu ve olumsuz yargı oluşturmayın. Duygusal tesir üretmeyin. Oyunları sonlandırmak için sahte kişiliklerinizle ve karanlık veçheleriniz ile yüzleşin. Önünü ve sonunu göremediğiniz olay ve kişiler karşısında nötr, tarafsız ve eylemsiz kalın. Yüksek bir farkındalıkla, akışın sizi götürmek istediği yöne doğru götürmesine izin verin. Ve gerçekten sadece ne istediğinizle ilgilenin. Ne istediğinize odaklanın. İstediğinizi yaratın.



( Bilinçaltı sağılımı için holotropik terapi yapma imkanı bulamadığınızda kendi başınıza yapabileceğiniz çalışmalar da vardır. Yatmadan ve gözlerinizi kapatmadan yapacağınız bu çalışma ağız ve burun beraber kullanılarak üç kısa ve arkasından bir uzun nefes alınarak yapılabilir. Konsantrasyon sadece nefes alışlara yöneliktir. Nefes alışlar sert ve seri bir şekilde gerçekleştirilir. Yedişerli nefes alışlarla çalışılmaya başlanır. Çalışma gittikçe artırılarak kuvvetlendirilir. Günde üç ayrı zamanda gerçekleştireceğiniz 3 adet 21 sayılık çalışmaya bir aylık bir çalışma süresinde ulaşılabilinir. Dikkat edilmesi gereken çalışma araları yaratıp bir veya birkaç dakika bekleme yapmaktır.

Ağızdan nefes alma ağırlıklı çalışma yapıldığında bir buçuk dakikalık süreçlerde derin nefeslerle sakinleşme çalışması yapılmalıdır. Çalışma özellikle ilk başlayanlarda mide bulantısı, baş dönmesi ve halsizlik hissi yaratacaktır. Bu olumsuz etkiler geçiştirilmeden çalışmaya devam edilmemelidir.)



Mustafa kartal


__________________
yokluk ,varlıgın aynasıdır.



Dünyayı isterken de sus,
Bir dileğe kavuşmak isterken de.
Öylece seyre dal gitsin…
mevlana
cent isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla