Cevap: yeni mp3ler bir çok arkadaşında belirttiği gibi bende doğa mp3lü telkinleri istediğiniz müzikle dinlemenizi tavsiye ediyorum..
şahsen ben sanat, klasik müzik ve ney dinleyen biri değilim ve aksine sahili, denizi, o sesi (sessizliğini ve huzurunu) çok severim.. bu nedenle doğayı tercih ediyorum.. ve doğa mp3lerinde kuş sesleri ve çoğunlukla su sesi oldugu için bir rahatsızlık vermiyor.. o yüzden alternatif rock müziklede pop müziklede (gerek remixler) gayet rahat dinliyorum..
mesela söz konusu sanat, klasik müzik ya da ney olsaydı, bunlar dinlediğimiz müzik türündeki melodilere zaman zaman uymayacagı için rahatsızlık verebilir kişiye.. ama doğa mp3lerinin böyle bir olumsuz yanının olmayacagını sanıyorum ve şiddetle doğa diyorum..
birde şu açıdan bakın sevdiklerinizle gittiğiniz bir piknikte, yada arkadaşınızla gittiğiniz bir denizde mutlaka müziği seven biri olarak müzikte dinlersiniz zaman geçirirken.. ve arkadaki gerek denizdeki dalga sesini, gerekse piknikteki kuş seslerini ve yaprak hışırtılarını yok etme şansınız olamaz.. bu sizi rahatsızda etmez zaten çünkü onlar adı gibi doğa ve doğaldır.. kulağımıza her daim aşikardır..
başta alışmadıgınızdan dolayı garip gelebilir ama ilk başlarda sevdiğiniz müzikle birlikte doğayı dinlerken gözlerinizi kapatıp hayal kurabilirsiniz.. o an doğanın sadece bir müzik değilde orada bulundugunuz doğal ortam oldugunu düşünebilirsiniz.. bunun hem huzur verip dinlendirebileceğini hemde telkinlere alışmada yardımcı olacagını düşünüyorum.. çünkü benim öyle oluyor.. bol şans;) |