Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-07-2009, 12:30 AM   #56 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Derindeki Yara- Ruhu Korku ve Acılardan Arındırmak

91.Gün



Sığınağımı ruhta bulacağım.

Sonsuzluktaki tek emin yerde.

Bu olumlama varlıkla ilgilidir. Yaşam ırmağı zevk ve acı kıyılarının arasından akar, akıntıya tekrar katılın ve o sizi tekrar ötelere taşıyacaktır. Gözünüz, Gerçeklik olan varlıkta olsun. Karşınıza ne çıkarsa çıksın, onun ne olduğunu gözlemleyin. Unutma, ne yoğunlukta olursa olsun olan şey sen değilsin. Sen o şeyin olduğu kişisin. ‘Ben’ kendi varlığında güvenlikte olduğunda dünya tüm korkuları yitirir.


92.Gün



Hep birbirimizin içinde yenileniriz, bu yüzden kimse ölmez.

Bu olumlama paylaşmayla ilgilidir. Ruhsal yol zaman ve uzayda ilerledikçe, onu tek bir beden, tek bir kişilik ve tek bir ego olarak yürürsünüz. Bunlar, yolculuğunuza başladığınızda üzerinize giydiğiniz, ancak sona ulaştığınızda üzerinizden çıkaracağınız giysilerdir. Eğer böyleyse, peki ya yolculuğu yapan kimdir? Ölüm anında kimlikleri karşılıklı değiştiriyor, bir başkasını almak için bir ‘Ben’i bırakıyorsak da, kaynakta sadece hareketsiz, sonsuz, hep aynı kalan, kendisinin her bir parçasına yaşam veren ama yine de hiçbir şey kazanmayan ya da kaybetmeyen, varoluş vardır. Sonsuz yenilenme döngüsünde sonsuzluk zerreniz bozulmaz. Varlığımızda yaşarken hiçbirimiz, hiç ölmeyiz.


93.Gün



İyileşmek kutsal olmaktır.

Kutsal olmak bütün olmaktır.

Bütün olmak tüm ben’lerin aynı ‘Ben’ olduğunu bilmektir.

Bu olumlama çok istemenin sona ermesiyle ilgilidir. Hindistan’da yüzyıllardır ruhun iki yüzü olduğu öğretilir. Bir yüz Tanrı’ya çevrilidir ve kendisini kutsal bilse bile doğum ve ölümü yaşar. Ölümsüz yüz Atman’dır; Doğumu kabul eden yüz Jiva’dır. Her ikisi de ruhun yönleri olmalarına karşın Jiva olmaksızın bedeninize girmek üzere Tanrı’yı ve sonsuzluğu hiç terk edemezdiniz, Atman olmaksızın da maddi dünya maskesinin altında kutsal bir şeyin yattığını. Sonlu olanda sonsuzluğu taşıyan, acının içinde mutluluğu, sise karşı berraklığı, çatışma yerine sevgiyi içeren lütufun yaratıcılığı beni hep şaşırtmıştır. Bizi hem doğan, hem de ölümsüz yapan, Tanrı’nın büyülü eylemidir. Bugün yanılsama görmüş olduğumuzu olumluyoruz. Büyü sizi çok eğlendirdi ama artık hilelerin nasıl işlediğini anladınız. Sonunda, Jiva dünyanın sunması gereken ruhu son damlasına kadar elde etti, artık bölünme yok. Jiva Atman’a katılıyor. Ruhun sadece bir yüzü var, tekrar ve sonsuza kadar.
__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla