Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-07-2009, 11:28 PM   #4 (permalink)
zivzy
Teğmen
 
Üyelik tarihi: May 2009
Mesajlar: 43
Tesekkür: 62
42 Mesajinıza toplam 268 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zivzy is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Sayısal Loto Telkin Grubumuz Hakkında

Burada her türlü düşünce özgürce belli bir uslup dairesinde söylenebilir zannından hareketle sayısal loto ve sayısal loto telkini hakkında birşeyler söylemek istiyorum..

Öncelikle atakan abi emeklerinize saygı gösteriyorum. Gerçekten de yaptığınız telkinleri böyle bir platformda ücretsiz sunmanız takdire şayan bir durum! Çok hayırlı ve güzel bir iş yapıyorsunuz. Size bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayısal loto meselesine gelirsek, ben hayatımda hiç sayısal loto oynamadım. Oynamamamın sebebi bu tür talih oyunlarında "emek-ter" olmadan kazancın gelmesi.. Bu tip (kolay yoldan kazanılan) talih oyunlarından kazanılan paraların hayır getirmeyeceğini, sonucunun hüsran olacağını düşünüyorum.
Milli piyango ve buna benzer talih oyunu oynayıp büyük ikramiye kazanan bir kişinin örneğini vermek istiyorum
“70 milyonun âhı var”
Evli ve 3 çocuk babası olan Nusrettin Çınar’a da Turhal’da Milli Piyango’dan 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, otobüs alarak Turhal’a şehirlerarası otobüs şirketi kurdu. İşleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etti. Çınar yaşadığı olayları şöyle anlatıyor: “Sefa kısa sürdü. 70 milyon kişinin verdiği biletlerden bir iki kişi yararlanırsa böyle olur. Hepsinin âhı var üstünde, hayrı olmaz. Sonradan araştırdım, kimseye hayır getirmemiş.” Şimdi işsiz olan ve emekliliğinin planlarını yapan Çınar, artık Milli Piyango bileti satın almıyor. Bunun gibi sayısız örnekler var..

Bir örnekte eskiden verelim: Cahiliye devrinde müşrik Arapların da bu günkü piyangoya benzeyen bir kumarları vardı ki bununla övünç duyarlardı. Mesela: Bir deve keser, 28 hisseye ayırırlardı. İştirakçiler devenin parasını verir ve aralarında çekiliş yapıldı. On tane okları vardı. Bunlardan üçü boş, yedisi dolu idi. Bu oklar bir torbaya doldurulur ve güvenilir bir kişi her iştirakçi namına bir kura çeker, boş çıkanlar hisse alamaz, dolu çıkanlar da hisselerini fakirlere verirlerdi. Dinimiz bunu kumar sayarak yasaklamıştır.

Ha şu da vardır. Herkes istediğini davranışı sergilemekte serbesttir. Allah insanlara iradey-i cüziye vermiştir. İstediğini tercih etme hakkı. Hatta bu hakkı öylesine sınırısz bi hale getirmiştir ki Allah, insana kendisini inkar etme hakkı bile tanımıştır. Ben sizleri sevdiğim için bu tür oyunların hayır getirmeyeceğini, bunlarla uğraşarak hayatımızı boş yere geçirmememiz gerektiğini düşünüyorum.. Hayır getirmez.. Acizane düşüncelerim bu..

Tabiki bu tip bir telkinin etki edip etmeyeceği de ayrı bir tartışma konusu

Sevgi ve saygılarımla..
zivzy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla