Konu: Tanrı Kim?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-07-2009, 01:02 PM   #18 (permalink)
zivzy
Teğmen
 
Üyelik tarihi: May 2009
Mesajlar: 43
Tesekkür: 62
42 Mesajinıza toplam 268 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zivzy is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Tanrı Kim?

Tanrı nedir ? kimdir? sorularına cevap aramak için yine bazı soruların cevaplarını bilmek durumundayız ki bu sorularımıza da cevap verelim.. Ben Tanrı demiyeceğim ALLAH diyeceğim.. Çünkü bizim inancımızda Tanrı Allah kelimesini karşılamaz..

Soracağımız ilk soru ALLAH bu kainatı niçin yarattı?
Allah kemal sıfatıyla muttasıftır. Ne demek bu? Yani yaptığı hiçbir işi eksik, noksan yapmaz. Herşeyi tam, mükemmel, kusursuz yapar. Allah'ın sıfatlarının içinde yaratma sıfatı var mı? Evet vardır. Peki Allah yaratmasaydı bir eksiklik olur muydu.. Evet olurdu. Ancak Rabbimiz eksik iş yapmaz. Dolayısıyla Allah yaratma sıfat gereğince kainatı yarattı..

O halde İnsanı niçin yarattı?
Bir kutsi hadis vardır. (Kutsi hadis: Kur'an-ı Kerim'de yer almadığı halde bizzat Allahu Teala'nın sözleri olup Efendimiz(sav) aracılığıyla bize ulaşan)an yol gösterici sözlerdir. Kutsi Hadis de Allah şöyle buyurur: "Ben bir gizli hazineyim. Bilinmeyi istedim. Beni bilsinler diye mahlukatı yarattım" Allah insanı kendisini bilmesi tanıması için yaratmıştır. Öyle ya bir yerde içerisinden mücevherlerler altınlar olan gizli bir hazine olsa ama bunu kimse bilmese o hazinenin bir değeri var mıdır? Allah insanları kendisini bilsinler, tanısınlar diye yaratmıştır.

Belki bunlar bildiğimiz şeyler olabilir ama hatırlatmak her zaman için inanlara fayda verir...
zivzy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline