Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2008, 08:32 PM   #13 (permalink)
cicek1973
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Festivaller-Sergiler

Lale Sergisi

İstanbul, ‘Lale Mevsimi’ni sanatla karşılıyor…
İstanbul ilk kez birbirinden farklı lalelerle bezeniyor.
Göz alıcı renkleri ve güzelliğiyle İstanbul’un bir parçası olan lale, Laleler Heykel ve Tasarım Sergisi ile ilk kez farklı bir boyutta İstanbullularla buluşuyor. Her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Lale Festivali kapsamında, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek yaya sergisi için tasarlanan lale heykelleri 16 Nisan – 1 Temmuz 2008 tarihleri arasında İstanbul’un her köşesinde sanatseverlerle buluşacak.

Dünya çapında bir ilk
İstanbul Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen lale temalı sergide, yüze yakın sanatçı tarafından yaratılan çalışmalar ülkemizin değerlerini ve kültürümüzden izler taşıyor. Sanatçıların hayal gücüyle şekillendirilen lale heykelleri, halka açık alanlarda sergilenerek, binlerce yeni sanat izleyicisi ile de paylaşılıyor. Sanat, şehrin doğal ortamında insanlarla buluşuyor ve şehrin içinde etkileyici izler bırakıyor.

Laleler Heykel ve Tasarım Sergisi iki farklı konseptten oluşuyor

12 sanatçının gerçekleştirdiği özgün dev lale heykellerinin yanı sıra, iki farklı formda tasarlanan 75 lale heykeli de farklı dallarda faaliyet gösteren sanatçılar tarafından tuval olarak kullanılarak yeniden renklendirildi. Fiberglas malzemeden iki farklı formda yorumlanan iki metrelik 75 adet laleyi aralarında heykeltıraş, mimar, endüstri ürünleri tasarımcıları, cam ve seramik sanatçılarının bulunduğu sanatçılar yeniden desenlendirdi. Heykellerin büyük kısmının renklendirilmesinde ise Colorist’in, Türkiye’nin ilk sanatsal boyası olan akrilik boyaları kullanıldı.

Sergi boyunca tüm eserler Taksim’den başlayarak Beşiktaş, Nişantaşı, Bebek, Emirgan Korusu, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Göztepe Parkı ve Bağdat Caddesi’ne kadar uzanan geniş bir alanın yanı sıra Akmerkez, İstinyePark, Milli Reasürans Çarşısı, City’s Nişantaşı, Kanyon, Metro City Levent, Cevahir ve Tepe Nautilus gibi alışveriş merkezlerinde 16 Nisan – 1 Temmuz 2008 tarihleri arasında görülebilecek.

Tarih : 16 Nisan – 1 Temmuz 2008


  Alıntı ile Cevapla