Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-06-2009, 02:12 AM   #2 (permalink)
serpil22
Yüzbaşı
 
serpil22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 820
Tesekkür: 8,267
708 Mesajinıza toplam 7,105 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
serpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond repute
Standart Cevap: RUHSALLIK VE YENİ ÇAĞ

Ne demektir ruhsal güç ve nasıl verilir?


Bu konunun hissetmek ile hiçbir ilgisi yoktur ve aynı zamanda gözle görüp varlığına inandığınız her şeyden çok daha Gerçektir.

Ruhsal güç – insanın sinir sistemlerinde akan bir tip enerjidir. Diğer tüm enerjiler gibi bu da gözle görülemez ama diğer tüm enerjilerden çok daha üstün ve Gerçektir.

Enerji eğer kendine karşı bir direnç veya baskı görürse, güç olarak ortaya çıkar. Burada direnç ve baskı sadece negatif anlamı ile değil, pozitif anlamı ile de kullanılabilir.

Ruhsal güç ise, ruhsal enerjinin, ruhsal bir konunun baskı veya direnci üzerine güce dönüşümüdür. Bugün insanın kaslarındaki fiziki beden gücünden çok daha üstündür.

Ruhsal gücünü bilen, yaşayan ve kullanan bir insan, fiziki bedeni ondan çok daha büyük – kaslı olan birinin yapamayacağı birçok şeyi yapabilir:

çok daha uzun yürüyebilir, çok daha az uyuyabilir, buzlu ve dik bir yamaca çok daha hızlı tırmanabilir. Bu durumu dağcılar da, sporcular da, hatta sanatçılar da çok iyi bilir ve örneklerini yaşarlar.

İşte, Yeni Çağ’da ruhun inancı ile – ruhu yaşayarak o gücü toplamak mümkün. Ve bu gücü yöneltmek ise, örneğin Dünyaya yöneltmek, sadece ve sadece sevgi ile olabilir – Dünyayı severek mümkündür.

Gücü istediğin yöne iyileştirme amacıyla göndermek için sevin ve sadece sevin. Neyse ki, bu gücün Dünyadaki karanlık tarafından kullanılmasının imkanı yoktur. Çünkü o – ruhsal güç, sadece Gerçek Sevgiye itaat eder, Gerçek Sevgiye sadıktır ve sonsuz sabırla onun yanındadır.


Bu ne demek: her şeyi Sevgiyle karşılamak; sorunları da, acıları da Sevgiyle karşılamak, onlara en iyi çözüm bulmak demektir. Ruhsal gücü Sevgiyle birlikte olması ve Sevgiyle yaşanması çok şeyi çözebilir.

Her insan kendine de, ailesine de, Dünyaya da bu çok pratik ve basit şekilde faydalı olabilir.

Ruhsal konularda binler ve milyonlarca kitaplar yazılabilir. Ama unutmamak gerekir ki, tüm bu kaynakların tek bir hedefi vardır: insana ruh olduğunu hatırlatıp onu Ruhsal yani Tanrısal Sevgiye yöneltmek, buna teşvik etmektir.

Dünyadaki her şey, Gerçek sanat, Gerçek bilim, aslında yaşamın her dalı bu Gerçeğe hizmet eder ve buna yöneliktir.

alıntı..
__________________
Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?
serpil22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla