Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-05-2009, 02:21 AM   #65 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Işığı Arayanların Karanlık Yanı Kitabından Alıntılar

9/3

Biz kararlı bir biçimde kendimizi adamazsak evren arzularımızı gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz olayları meydana getiremez. Ne yazık ki çoğumuz kendimizi gerçekten arzu ettiğimiz şeye adamayız. Geceleri yatağımıza uzanıp daha iyi bir yaşama, daha iyi bir bedene, daha iyi bir işe sahip olmak için dua ederiz, ama hiçbir şey değişmez, çünkü kendimize yalan söylemekteyizdir. Bizim dua ettiğimiz şey ile kendimizi adadığımız şey çoğunlukla farklı şeylerdir. Biz sağlıklı bir yaşam için dua ederiz, ama kendimizi hareketsiz olmaya adamışızdır. Biz ödüllendirici bir ilişki için dua ederiz, ama kendimizi evde oturmaya adamışızdır. Biz var olan durumumuz içinde en rahatızdır. Ama, kimsenin gelip bizi kurtarmayacağını, bunu bizim adımıza yapmayacağını, ve onları ister sevelim ister nefret edelim, eski yaralarımızın orada olduklarını idrak ettiğimizde, o zaman kendi potansiyelimizi kendimiz gerçekleştirmek zorunda olduğumuzu idrak ederiz. Sorumluluk almaktansa başkalarını suçlamak daha kolaydır. Biz, ‘Ya başarısız olursam? Ya bu bana acı verirse? Başkaları benim hakkımda ne düşünecekler?’ diye düşünürüz.

Biz hayallerimizi gerçekleştirmemizi engelleyen tüm inançlarımızı ortaya çıkarmak zorundayız. Ben bunlara gizli adanışlar diyorum, onlar bizim gerçek hedeflerimize erişmeme konusunda kendimizle yaptığımız anlaşmalardır. İster hayallerinizin peşine düşmeye, ister düşmemeye karar verin, sizi neyin güdülediğini ve kalbinizin arzusunu gerçekleştirmenizi neyin engellediğini sorgulamanız önemlidir. Eğer bu soruları sormazsak hayatımızı ucuza satmaya devam ederiz. Sizin hedefiniz ister kilo vermek, ister çok para kazanmak, isterse daha iyi bir ilişkiye girmek olsun, geriye dönüp gizli adanışlarınızı ve inançlarınızı keşfetmeniz gerekir. Bu inançları bastırmanız gerekmez. Sadece onların var olmalarına izin vermeniz gerekir, ki böylece sizi güçlendiren inançları seçip diğerlerini geride bırakabilesiniz. Şimdi bir kağıt ve kalem alıp, gerçekleştiremediğiniz bir hedefinizi yazın. O hedefle ilgili tüm inançlarınızı ve gizli adanışlarınızı yazın. Onları çok düşünmeden hızla yazın, onlar içinizden akacaklardır. Sonra geriye dönüp her birini sorgulayın. O inanç bir olgu mudur, yoksa bir yargı mı? Bu çok önemli bir sorudur.

Hayatınızı değiştirme kararı ciddi bir karardır. İnsanlarla yıllarca çalıştıktan sonra birçok kişinin değişim hakkında konuşmaktan hoşlandığını, ama kendilerini olumsuz kalıplara saplanmış halde tutan davranışları bırakmaya gönüllü olmadıklarını keşfettim. Kendinize huzur, mutluluk ve bütünlük arayışınızın süregelen bir dram mı olduğunu sorun; yoksa artık kontrolü ele alıp deneyiminizi şekillendirmeye hazır mısınız? Dışarıdan hiç kimse sizi onaramaz. Ama, siz kendinizi onarabilirsiniz. Hayatınızı değiştirecek güce, yanıtlara ve yeteneğe sahip olan sizsiniz. Ve siz bunu yapabilecek tek kişisiniz.



__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla