Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2009, 03:00 PM   #52 (permalink)
OPTİMİS
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 126
Tesekkür: 1,922
131 Mesajinıza toplam 603 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
OPTİMİS is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: hem evlenmek istemek hemde evlilikten korkmak?

EVLİLİK her iki taraf içinde (kadın ve erkek) ŞÖFÖRLÜK gibidir.
Sürücülük gibi demedim.
Otomobilindeki kulağın duya bileceği her sesinin armonik yapısını bilir,bu yapının dışına çıkan akortsuz aksam seslerinde ne yapacağını,nereye gideceğini bilir.
Otomobilini sever,ona saygı duyar,dış temizliğine,iç temizliğine özen gösterir,Periyodik bakım zamanlarını kaçırmaz,fazladan titizlenir.
Hangi hız sınırının hangi vitesi gerektirdiğini,rampa çıkarken motoru zorlamamak,sekmana pistona zarar vermemek,aracı rampanın ortasında stop ettirmemek için vites küçültmesi gerektiğini bilir.
Yokuş aşağı küçük vitesle seyrin araca hararet yaptıracağını,yine sekman-piston zorlanmasının söz konusu olacağını bilir konturolü kaybetmeyeceği,kuralları alt üst etmeyeceği hız sınır ve motor rahatlığını sağlayacak yüksek vitesle yol almayı akıl eder.
Otomobilinin kendisine ne denli faydalı olduğunu,nasıl hizmet ettiğini bir başkasının anlatmasına ihtiyacı yoktur,Otomobilinin kendisinde ne için olduğunun farkındadır ve bu yüzden aracın hizmeti kadar kendiside araca hizmet eder,zamanını/parasını,ilgisin onun bakımına,temizliğine adar.
Kasisli yollarda seyir halinde iken yumuşacık,yavaşça aracı kullanarak hem araç hem kendisi ve içindekiler için yolculuğu zulüm olmaktan çıkarır.
Aracının yük istihabını çok net bilir,insan olarak bagaj olarak hep o istihabın altında tutar otomobilin yükünü.
Trafikte dikkatli ve pratik çözümleri kolayca bulup uyguluya bilir durumdadır,bundan ötürü otomobilin veya içindeki şahısların kendisine aferim demelerini beklemez,aksine denirse alınır,aşağılama olarak yorumlar,sözcüklerin kendisini sürücülük konusunda yetersiz ilan ettiğine karar verir.
Yollarda kendisinin özenine sahip olmayan,küstah,dalğın,akli problemli,araçları ağrızalı,kötü niyetli sürücüler olabileceğini bilir,önceden refleks olarak bunlara karşı hazırlıklıdır.
Evliliğin kutsal bir kurum olduğunun,özenle titizlikle korunması kollanması gerektiğinin,Kıymet verilen araç gibi gerekli emniyet tedbirleri alnmadan herkesin ulaşabileceği yerlerde sere serpe bulundurulmaması gerektiğinin,temizliğine(yalansız-hilesiz-hurdasız dürüst olmasına)gösterdiği özen kadar yıpranmış,yıpratılmış,eskimiş davranışlarınıda değiştirmesi gerektiğinin,ağrıza halinde gazaba gelip otomobilin darp edilmediği gibi Evliliğinde töhmet altında bırakılmaması gerektiğinin,bunları yaparken ABARTIDAN uzak durmasının evliliğin ömrünü uzattığının farkında olanlar için,yani kullanması zevkli olan,bir yerden bir yere acil ulaşımlarda kurtarıcı olan,seyir halinde iken manzaranın tadına varılan otomobilin şöförlerinin araç sahibi olmak,trafiğe çıkmak için sıtandartlarına sahip olan Kadın Erkek,
Evlilikten son derece haz alır ve mutlu olur!!!
Baştan ömrü bitmiş,tamiri neredeyse imkansız otomobile sahip olanlar aracı hurdaya verirken vijdan azabı çekmez.
OPTİMİS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla