Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2009, 06:19 PM   #63 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Işığı Arayanların Karanlık Yanı Kitabından Alıntılar

9/1

YAŞAMAYA DEĞER BİR HAYAT

Hayallerinizi gerçekleştirmek, onların gerçekte ne olduklarını keşfetmek gibi zor bir işle başlar. Çocukluğumuzda biz anne-babalarımızı ve öğretmenlerimizi izleriz. Çoğumuz okulda hangi dersleri alacağımız konusunda onların rehberliğini ve bilgeliğini kabul ederiz. Onlar bizim boş zamanımızı dolduran hobilerimiz ve sporlarımızla ilgili seçimlerimizi etkilerler. Biz büyüdüğümüzde çoğunlukla, kariyerimizi ve eşimizi büyüklerimiz tarafından oluşturulan ideallere dayanarak seçeriz. Ama hangi noktada biz bu dış sesleri dinlemeyi bırakıp içsel rehberliğimize kulak veririz? Ne zaman üzerinde bulunduğumuz yolun belki de gerçekte bizim yolumuz olmadığına karar veririz? Yaşamımızda bir şeylerin eksik olduğunu hissetmemizin nedeni bu olabilir mi?!!

Bunlar en çok korktuğumuz türde sorulardır. Çünkü onlar bize öğretilmiş olan şeyi yeniden değerlendirmemizi, sorgulamamızı gerektirirler. Siz hiç Tanrı’ya olan inancınızı sorguladınız mı? Bazıları için kutsal doktrini sorgulamak ölümcül bir günahtır. Ama eğer biz en temel inançlarımıza meydan okumazsak spritüel varlıklar olarak gelişemeyiz. Yaşamımız anne babamız tarafından oluşturulmuş ve belirlenmiş bir çizgide ilerler ve biz çocukken oluşturulmuş bu sınırları asla aşamayız. Kitabın bu bölümü, bilinmeyen bölgeye adım atmakla ilgilidir. O sizi büyük ve dingin bir yaşam yaratmaya doğru götürecektir. ‘Ben bunu yapamam’ demek yerine, sizin, ‘Bunu neden yapmayacakmışım? Neden korkuyorum ki?’ diye sormanız gerekir. Bu soru sizi bağlayan zincirlere meydan okur. Bu bölüm yaşamınızın amacını bulmaya adanmıştır!!!

Doğru yolda olup olmadığınızı sorgulamak kolay görünebilir. İşin zor bölümü kalbinizden gelen yanıtı işitmenizdir. Kafanız bir karşılık verirken kalbiniz bir başka karşılık verebilir. Korku sizi mevcut yönde ilerlemeye zorlayabilir, ama sevgi sizi bir başka yöne yönelmeye zorlayabilir. Siz en yüksek çağrınızı işitmek için zihninizi sessizleştirmelisiniz. Sevginin nerede bulunduğunu bulmak için kalbinizi açmalısınız. Eğer tutkularınızın ve arzularınızın peşinden gitmeyi seçerseniz, o zaman ruhunuzdan gelen yanıtları işitecek kadar yeterinde sessiz olmanız gerekir. Başınız suyun dışında olarak yürüyebileceğiniz kadar yürüyün, manzara hep aynı görünecektir. Daha derin sulara dalmaya cesaret ettiğinizde ise sizi orada sihirli bir dünya beklemektedir.

Ama biz o suda boğulmaktan korkarız. Biz yanlış yapmaktan korkarız. Biz başarısız olmaktan korkarız. Arzularınız korkularınızla yüzleşmeyi isteyeceğiniz kadar çok önemli mi? O arzuları gerçekleştirmeyi yeterince çok istiyor musunuz? Seçim sizindir. Siz tutumunuzu boyun eğmekten kendinizi o arzuyu gerçekleştirmeye adayacak şekilde değiştirmeyi, korku halinden sevgi haline geçmeyi seçebilirsiniz. İlk adım kendinizi sorgulamak, sorulara verdiğiniz içsel yanıtları gerçekten değiştirmektir. ‘Ben başarısızım’ bildirimini, ‘Ben başarılı olabilir miyim?’ sorusuna dönüştürün. ‘Ben hayattan sıkıldım’ bildirimini, ‘Ben neşelenip canlanabilir miyim?’ sorusuna dönüştürün. ‘Yaşamım bir fark yaratmıyor:’ bildirimini, ‘Ben dünyada bir fark yaratabilir miyim?’ sorusuna dönüştürün.

__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla