Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-04-2008, 11:02 PM   #4 (permalink)
SerenaY.
Teğmen

Tesekkür: 0
2 Mesajinıza toplam 2 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
SerenaY. is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: HÜCUM TAKTİĞİ

OYUNU GELİŞTİRME DÖNEMİ
Modelde oyunu geliştirme dönemi oyuncunun Genç ve Ümit takım aşamalarını kapsamaktadır. Bu dönem oyuncunun basketbol öğretimi döneminin sonudur ve 3-4 yıllık bir süreci içerir. Basketbol becerilerini değişik özellikleri ile birlikte geliştiren oyuncu bu dönemde becerilerini performansa yönelik olarak pekiştirmeyi öğrenecektir. Bu süreç oyuncunun öğrenme ve performans ön koşullarını en iyi şekilde algılayacağı ve doğru olarak da uygulayacağı bir dönemdir. Oyuncu öğretimin bu son aşamasında öğrenerek ince becerisini «içlisiirdiği ve 1110(01 ik özelliklerle de pekiştirdiği basketbol teknik/taktik becerilerini performansa yönelik olarak oyun formu içerisinde kullanmayı öğrenecektir

Bu aşamada teknik/taktik becerileri performansa yönelik olarak kullanmayı öğrenen oyuncu ayrıca kendi bireysel stilini de geliştirecektir. Bu dönemde çalışmalar performansa yönelik olarak yoğunlaşacak, oyunun ve performansın kapsamı genişleyecektir. Çalıştırıcı bu dönemde oyunu; öğrenen oyuncunun eksiklerini gidermeyi ve oyun formu içerisinde basketbol performansını geliştirmeyi hedeflemelidir. Oyuncu bu dönemde performansa yönelik olarak hazırlanırken psikolojik, fizyolojik, motorsal ve sosyal baskılar altına alınarak yıpratılmamalıdır. Oyunu geliştirme dönemi sonrasında oyuncu basketbol eğitiminin öğretim sürecini tamamlayacak ve yüksek performans ile tanışacaktır

YÜKSEK PERFORMANS DÖNEMİ
Modelde basketbol öğretim dönemi sonrasını Yüksek Performans Dönemi kapsamaktadır. Yüksek performans, fiziksel aktivite sırasında aktivitenin gerektirdiği psiko – fiziksel verimdir. Cratty performansı hareketin ölçülebilen özelliği olarak tanımlamaktadır. Bu dönemde amaç, yüksek sportif verime ulaşmaktır.

Sporcudan bu aşamada mutlak verim yani başarı beklenmektedir Bir basketbolcu yüksek performans; yaklaşık olarak 19-20 yaş ve civarında ulaşmaktadır. Başlangıç süreci sporcunun öğretim döneminde ulaştığı .beceri düzeylerine göre uzamakta veya kısalmaktadır. Yani sporcunun öğretim aşamasında ulaştığı beceri düzeyleri yüksek performans sürecini direkt olarak etkilemektedir. Modelde Yüksek Performans süreci, Yüksek Performansa Uyum ve Yüksek Performans Dönemi olmak üzere 2 bölümde incelenmektedir
SerenaY. isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla