Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-04-2009, 05:34 PM   #57 (permalink)
Belgin ∞

Redflowers
 
Belgin ∞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 3,010
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Belgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond reputeBelgin ∞ has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Işığı Arayanların Karanlık Yanı Kitabından Alıntılar

8/4

Rilke şöyle yazmıştır: ‘Belki de yaşamımızın tüm ejderhaları sadece bir kez bizi güzel ve cesur görmeyi bekleyen prenseslerdir. Belki korkunç görünen her şey en derin varlığında bizim sevgimize ihtiyaç duyan bir şeydir.’ Sizi tümüyle kabul etmeyen sevgi eksiktir. Çoğumuz ihtiyaç duyduğumuz sevgiyi kendi dışımızda arayacak şekilde eğitilmişizdir. Ama, dış dünyadan sevgi bekleme ihtiyacını bıraktığımızda kendimizi rahatlatmanın tek yolu içimize yönelip başkalarından almaya çalıştığımız şeyi bulup onu kendimize vermektir. Hepimiz onu hak ediyoruz. Biz içimizdeki evrenin, tanrısal ana ve babamızın bizi sevip beslemesine izin vermeliyiz.( hem de hemen şimdi, bunun için şartlara ihtiyacımız yok :) )

Belli veçhelerimizi görebilmek genelde zaman alır. Tüm benliğimizi kucaklayacak tüm bilgiye ve yöntemlere sahip olsak bile, kendi hakkımızda acı verici bir şeyi görmeye hazır olmadığımız zamanlar olacaktır. Gerçek şu ki ilişkilerinizde aradığınız şifa bir başka kişiden gelmeyecektir. O önce sizden gelmelidir. O içinizde yaşayan tüm niteliklerle birleşmekten kaynaklanacaktır.

Umutsuzluk Tanrı ile kendi benliğiniz arasındaki uçurumdan, o büyük ayrılıktan kaynaklanır. Her şeyle bir olduğumuzu hatırlamak içimizdeki Tanrı’yı yeniden uyandırmaktır. Tanrısallığımız ve tutkumuz iç içe örülüdür. Tutkumuzu uyandırdığımızda, tanrısallığımızı da uyandırırız. Biz tutkunun dışsal şeyler, diğer insanlar, diğer yerler, diğer şeyler için olduğunu öğrenmişizdir. Artık kendiniz için tutkunuzu serbest bırakmanızın zamanı gelmiştir. Ve tüm benliğinizi sevebilmek karmaşık bir görevdir. Onun kolay ve doğal olması gerekirdi, ama çoğumuz için o bizim karşılaştığımız en zor iştir. Eğer siz uzun bir süredir uğraşıyor, ama tüm benliğinizi tam olarak sevip benimseyemiyorsanız cesaretiniz kırılmasın. Bu bizim en büyük ödevimizdir. Biz buraya bu ödevi yerine getirmek için geldik.

Eğer kendinizi ruhen besleme çalışmasını yapma konusunda ciddiyseniz, bu noktada size kendiniz için ritüeller yaratmanızı öneririm. Ben insanlara eve gidip kendilerini beslemelerini söylediğimde onlar genelde şaşırırlar. Onlar hep, ‘Bunu nasıl yapacağım?’ diye sorarlar. Bu herkes için farklıdır. Ama en önemli şey kendinizi besleme niyetine sahip olmaktır. Bir kez bu niyete sahip olduğunuzda ayrıntılar üzerinde çalışabilirsiniz.

__________________
Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir?
Belgin ∞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla