Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-04-2009, 01:34 PM   #10 (permalink)
balkan
Teğmen
 
balkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 66
Tesekkür: 41
28 Mesajinıza toplam 168 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
balkan will become famous soon enoughbalkan will become famous soon enough
Standart Cevap: Onları dinleme yapabilirsin!

arkadaşlar yukarıdaki hikaye ye benzer birşey de ben anlatayım,

6 kardeşten 3.cüsü olan bir kız çocuğunun hikayesi
annesinin 9 sene çocuğu olmamış nihayetinde bir erkek çocukla müjdelenmiş. daha sonra bir kız çocuğu olmuş anne baba çok mutlu. nasıl olmasınki 9 sene çocuk özlemiyle doluymuşlar. 2 sene sonra bir müdeli haber daha bir kız bebek ama bu sefer ailenin erkek çocuk sevmesi sebebiyle bu kız bebek anne karnındayken hissetmiş istenmemesini ve
kodlanmış beynine 'ben değerli değilim, beni annem babam istemezken neden başkaları istesin' bu duygularla büyümüş, bu kız çocuk böyle hissettikçe olaylar onun hissetmesine göre gelişiyormuş.Üstüne üstlük okulda öğretmeni bundan bişey olmaz diye annesine uyarıda bulunmuş.Kız bunları duymuş "hayır diye içinde feryat ediyor.ben başarırım"diyor ağlayarak. ortaokula başlamasıda olay oluyor. okumasını istemiyorlar. ablasını ve abisini gönderiyorlar onlar başaramadı diye bu kızı da göndermek istemiyorlar. Kız yine ağlayarak içinden isyan ediyor ve dua ediyor. Neyse ki Allahın yardımıyla okula kayıt oluyor. herkese inat okulda çok başarılı oluyor. Anne baba şaşkın, o kız bir yerel gazetede " altın çocuklar" başlığı altında resmi. Ailesi şaşkınlık içinde seviniyorlar nasıl başarılı olabilir ona bu başarıyı yakıştırmıyorlar. Çünkü o haketmiyor. Çünkü bu kız kendi istedikleri gibi değil çünkü bu kız okumak istiyor. ama aileye kız çocuğunun okuması saçma geliyor. aileye göre zorunlu eğitimini aldıktan sonra evde oturmalı ve evlenmeli. evde temizlikle uğraşmalı erkeklere hizmet etmeli.o yüzden bu kız çocuğu inanışlarına zıt. sırf bu inanışları yüzünden bu kıza asi, sinirli,uyumsuz gibi yakıştırmalar yapmışlar. neyse ortaokul hayatı bi şekilde bitmiş. sıra lise kız yine korkuyor göndemezler diye ama bu sefer aile sesini çıkartmıyor çünkü ortaokulu başarıyla bitirmişti. liseye girmesi kolay olmuştu ama devam ettirmesi çok zor geçti. bu sefer ailenin tutucu tavrı kızı üzüyor. hemen hemen her gece ağlıyor. çünkü ona nefes aldırmıyorlar. çok kıskanç bir aile kızın yanında erkek sinek bile olmayacak. gerçi kız erkeklerin de bulunduğu bir okula gidiyor ama neyse...
bu şekilde okulu bitiriyor. öss sınavına giriyor 1. yi kazanıyor o kazanma duygusu kızı çok sevindiriyor. ama 2.sini sırf ailesi göndermez diye önemsemiyor.eğer bilseki ailesi desteklese var gücüyle çalışacak. tabi 2.sini kazanamıyor.
eveeeeeet okul hayatı bittiii........
kız kendini o kadr kötü hissediyordu ki şimdi ne olacak hayatı burda bitecekmi? okulu çok seviyordu evde mutlu değildi okul onu kurtarıyordu. bu kızın hayalleri çok büyüktü ailesinin bakışaçısını hiç benimsemiyor devamlı çatışma halinde oluyordu. evlenmeyi kesinlikle istemiyordu. o zaman ki çatışmalar devamlı kendi düşüncelerini savunmanın ona bu duyguları çekeceğini bilemedi....
kız evden kurtulmak için 18 yaşında o anda isteyen birine(görücü usulü) evet dedi. eşi ,anne babasının kopyasıydı. bu sefer mücadele eşiyle başladı. bu arada kız okulu çok özlüyor rüyalarında herzaman okulunu sınıfını arkadaşlarını görüyor. kitaplara karşı ayrı sevgisi var onlara çocuğa bakar gibi bakıyor.bu sırada kız bari okumayacağım ama çalışayım diyor. çünkü evde oturmak işe yaramamak onu üzüyor. ama bu sefer eşinin engeline takılıyor. hergün ağlıyor çaresiz hissediyor kendini , çünkü ayrılsa ailesinin yanına gitse aynı, bu sefer evlenmiş ayrılmış bir bayan olarak daha kötü günler geçireceğini düşünerek ayrılamıyor. eşi kendinden 10 yaş büyük, kızdan beklentileri de büyük tabi..
dört dörtlük ev hanımlığı istiyor....
neyse 17 yıl dile kolay 17 yıl geçiyor. 2 kız çocuğu dünyaya getiriyor. çok ağlıyor hergün ben ne yapabilirim derdinde kendini ne hayata veriyor nede ailesine kendinde eksik olanları tamamlamadan hayatı yaşayamıyor.
onun için hayat anlamsız geliyor. bu sürede kız birçok kurslara gidiyor ben nerde iyiyim diye o yüzden evi setifikalarla dolu oluyor. bununla dalga geçiyorlar. bu yaştan sonra bunlar ne işine yarayacak diye. kız için için ağlıyor ama onlara da cevabını veriyor. Allahın büyüklüğüne onun dualarının kabul olacağına o kadar inan cı varki çevresindekiler bu anlamsız inancı saçma buluyorlar.
kız 34 yaşına giriyor. kız ogün doğduğunu ilan ediyor. çünkü hayat buna gülmeye başlıyor. kız sevincinden şaşkın 17 sene hiç bıkmadan usanmadan dua ediyor hem ağlıyor hemde yalvarıyor. sanki 17 sene 1 gün gibi geliyor kendine. dün dua etmiş bugün duası kabul olmuş. o 17 seneyi unutuyor. iş hayatına başlıyor. birkaç yer değiştiriyor. yeni işi bir
önceki işinden çok daha iyi. çünkü her sabah işe giderken şükrediyor, Allaha teşekkür
ediyor. bu arada çocukları da büyüdü. artık kendini insanlara hizmet vermek adına canla başla çalışıyor. çalışması herkesin dikkatini çekiyor ve taktirle karşılanıyor. Şu anda Mali İşler ve Personel Müdürü olarak özel bir şirkette çalışıyor.Bu duruma hayretler içinde bakanlar var.buna eşide dahil. çünkü o buna inan mıyordu çünkü onun için gerçekler vardı ünüversite mezunları işsizdi ve kız nasıl iş bulacaktı herzaman şevkini kırıyordu.
ama şimdi saygıyla bakıyorlar ve anlatırken taktirlerini dile getiriyorlar.


evet arkadaşlar, eğer isterseniz deniyor, (ben özlem hanım'ın seminerdeki dediğine katılıyorum)aşkla isterseniz ancak oluyor.Uğrunda mücadelelere katlanacak kadar isteğinize aşıksanız olmayacak birşey yok.

size bunun kim olduğunu söylemek istiyorum.Bu anlattığım hikayenin kahramanı yani esas kız benim.

şu anda 37 yaşındayım daha çok hayallerim var. insanlığa hizmet etmek adına bir 37 yıl daha Allah ömür verirse çalışırım. çünkü amacım hizmet etmek ben böyle mutlu oluyorum.

hepinizi sevgiyle kucaklıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum
__________________
Kaderi şans değil, seçimler belirler.
balkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla