Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-04-2009, 05:47 PM   #5 (permalink)
sanemce
Moderator
 
sanemce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,721
Tesekkür: 16,247
1,756 Mesajinıza toplam 14,576 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Ruhsal Yasalar




RUHSAL YASALAR 5

Hayatımızdaki karmaşalar, stresler bize bir şeylerin yolunda gitmediğinin işaretidir. Bir şeyleri anlamakta zorlanıyoruz ve ya dış basınçlarla yani uyaranlarla, hangi düşünce kalıbımızı değiştiremiyoruz, hangi duygumuz etki altında ve hangi tarafımız direniyor bakmak ve değiştirmek gerekir.

Uyumlu olmak demek, bu içsel karmaşaları ve egosal direnmelerimizi fark edip değiştirebilmek demektir. Basınçlar bize yönelirken hangi tarafımızın değişmesi gerekiyorsa onu hedef alarak gelir.Yani o tarafımızı ortaya çıkaracak bir mizansenle karşımıza çıkar.

Örneğin: Bir olayda öfke mi duyduk, hırslandık mı, kıskançlık mı hissettik, kendimizi savunmak gereği mi duyduk, savunurken eski deneyimlerin arkasına gizlenip onları siper olarak mı kullandık? Değişmesi gereken duygu, davranış ve ya düşünce şeklimiz odur.

Önceki deneyimleri siper edinmek bizi şu an ki davranışımızda haklı çıkarmaz çünkü, her şey değişmiştir, o zaman yaşadığımız olayın oyuncularının şimdiki olaydan haberleri bile yoktur. Ama biz değişmediğimiz için tepkilerimizi çağrışımlar yönlendirir. Halbuki her an yenidir. Hiç bir şey eskisinin ve birbirinin aynı değildir.

Dış basınçların yarattığı gerilimler, esneklik gösteremediğimiz noktalarda zararlı olacaklardır. Ancak dıştan gelen sert etkiye ılımlı, esnek bir tepki verildiğinde geçiş dönemi daha yumuşak ve denge unsuru olacaktır. Tersi şekilde davranıldığında yani sert etkiye sert tepki gösterildiğinde, etki ile tepkinin birbirini yok etmesine sebep olur. Yani yıkıcı durumlar doğar.

Sabır bir iç gerilimdir.Yani aldığımız o sert etkiye karşı, onu durduracak şekilde hareket eder. Zaten şayet sabır gösteremiyorsak, sabır gösteremediğimiz bu yönlerimiz esneklik sağlayamadığımız yönlerimizi gösterir.

Varlık, yeryüzüne doğarken, madde üzerindeki bilgisini geliştirip onun üzerinde hakimiyet kurmak için gelir. Bunu başarabilirse, ondan sonra esnemek yukarı doğru olur. Ruhsal ilkeleri öğrenip onları uygulamaya başlar. Bu gelişim düzeyininden sonra biliriz ki, aldığımız etkilere verdiğimiz tepkilerin sonuçları sadece bizi ilgilendirmiyor.Her davranış hem bizi hem başkalarını hatta evreni etkiliyor, her şey bir başka şeyin sebebi oluyor.

Bu noktadan sonra, artık düşüncelerimizden de davranışlarımızdan da sorumluyuzdur. Ve vicdani uygulamanın dışına çıkmamak doğal bir davranış haline gelir.

Alıntı
__________________
sanemce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla