Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-04-2009, 05:46 PM   #4 (permalink)
sanemce
Moderator
 
sanemce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,721
Tesekkür: 16,247
1,756 Mesajinıza toplam 14,576 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond reputesanemce has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Ruhsal Yasalar




RUHSAL YASALAR 4

Eylemlerimizin sonucunda yaşadıklarımızı, kimi zaman şans, kimi zaman da felaket diye nitelendiririz.

Oysa değişimin kendine özgü, yolu ve zamanı vardır. Ve evrende her şey gelişmek için değişime uğrar. Bu da bir yasa gibi işler ve değişim yasası olarak düşünebiliriz. Değişim yasası eylem yasası ile birlikte çalışır.Yani eylem yoksa değişim olmaz. Bu sadece bir fiziki eylem değildir. Düşünce eylemi de olabilir.

Genellikle, her şey bizim kontrolümüzde olsun isteriz. Alıştığımız düzenden vazgeçmek zor gelir. Oysa sürecini tamamlayan ve gelişmeye hizmet etmeyen her şey, değişmek zorundadır. Eski realite gitmek ister, yenisi gelmek, ama biz ikisine de yol vermek istemeyiz.

Böyle bir durumda direniyorsak bizi acıtan olaylar yaşarız. Bu olaylar aslında bizi zorlar ve bize olması gerekene yol vermemizi işaret eder.

Eğer değişimi kendi irademiz ve kontrolümüzde yapmak istiyorsak, bilinçli eylemler seçmeliyiz ve yasaları öğrenip dirençlerimizi kırmalıyız. Bir yandan kendi irademizle değişim ve gelişime katılırken, diğer yandan olanları yargısız ve kalıplarımızdan uzak görebilmek işimizi kolaylaştıracaktır.

Bir şeyi doğru anlama kapasitesine ulaşmak esnek ve uyumlu olmakla mümkündür. Esnemek, basınçlara uyum sağlamaktır. Bu da bir yasadır. Bu katılaşmış değerlere itaat etmek, bir şeyi onaylamasak da boyun eğmek anlamına gelmiyor tabi ki. Gelişecek olayları görebilmek ve hoşgörülü destekleyici bir tavırla yaklaşmayı bilmek gibi.

Beden yapımızda dünya koşullarına uyum sağlayacak şekilde yaratılmıştır. Tıpkı bir balığın su içinde yaşaması için uygun yapıyla gelmesi gibi. Ruhun değişik dünya maddelerine uygun bedenler oluşturması, esneklik ve uyumun bir başka örneğidir.

Özgür açık bir zihinle düşünmek, önyargılardan, bağnaz düşüncelerden, kalıp bilgilerden bağımsız olabilmek esnekliktir.

Eylemlerde esneklik ise, otomatik davranışlardan bağımlılıklardan kurtulmak, bize gelen basınçları fark edebilmektir. Aslında onları kendimize çekenin yine kendimiz olduğunu kabul edebilmek de esnekliktir.

Bu basınçlar bize tekrarlayan olaylar olarak gelir.Ve değişmemiz gereken taraflarımızı işaret ettiği için onların amaç ve yönünü anlamakta uyanık olmak gerekir.

Alıntı
__________________
sanemce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla