Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-04-2009, 12:21 PM   #4 (permalink)
serpil22
Yüzbaşı
 
serpil22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 820
Tesekkür: 8,267
708 Mesajinıza toplam 7,105 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
serpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond reputeserpil22 has a reputation beyond repute
Standart düşünce gücüyle tedavide alıştırmalar(3)

İLİŞKİLER ;
Kendimizle ilişkimiz (özilişkimiz) çocukluğumuzla aynıdır. Ve biz hala takdir ve övgü bekleriz.

Alıştırma; Hoşlanmadığımız bir kişiyi ve değişmesini iztediğimiz 3 özelliğini düşünelim. Sonra kendimize dönerek onunla benzeyen bir yönümüz veya benzeyen hareketlerimiz düşünelim.


Gözlerimizi kapayalım. Sonra kendimize değişmek istiyor muyum diye soralım. Onunla ilgili gereksiz inançlarımızı kaldıralım.

Memnun etmenin imkansız olduğu patronumuza bakarak kendimiz görelim. Patronlar daima eleştireldir veya patronlar daima memnun edilmeleri imkansız kişilerdir şeklinde bir inancımız var olabilir.

Astlar içinse; onları çıkarmak en kolay yol. Asıl olan ekip ruhuna doğru nasıl çekelim onu düşünelim..

Başkalarını değiştirmenin yolu kendimizden geçer. Biz değişelim, onlar kendiliğinden değişecektir.

SUÇLAMAK ;
Gücünüzden vazgeçmektir. Bu güç olmaksızın değişemeyiz. Çaresiz kurban değişemez.

Sevgiyi bulmak; Bulmak için aramamalıdır. Belki bunun için hazır değiliz ya da sırf hayatımızda biri olsun diye arayacağız.


Sevgi içimizdedir. Aradığımız standartların bir listesini hazırlayabilmeliyiz.

Sevgiyi benden uzakta tutan şey nedir?

Eleştiri korkusumu? Değersizlik?

Mantık dışı standartlarımızmı var?

Film yıldızı iamajı mı? Yakınlaşma korkusu mu?

Sevilmeye layık olmadığımız inancımı?

Geldiği zaman hazır olmalı, sevecen ve sevgiye açık ve algılayıcı olalım.

İŞ ;
-Yeterince iyi para kazanamıyorum. İşteki arkadaşlarla iyi geçinemiyorum.

Ne yapmak istediğimi bilmiyorum- yerine; Daima en harika patronlarla çalışıyorum. Patronum bana sevgi ve nezaketle bakıyor.

Elide açıktır ve birlikte çalışmamız kolaydır. Bunlar bizi ömür boyu değerli kılacaktır. İleriye taşıyacaktır. Patron olursam böyle olurum.


Neden başarısız olacaksın ki? Yüreğini aç ve yeteneklerini kullan. Şirketi, patronu, iş arkadaşlarını sevgi ile kutsa.

Her şey yolunda gidecektir. İşinizi bırakmak istiyorsan orada işini severek almak isteyen birilerinin var olduğunu onlarada işini severek vereceğini bil..

Bizide dışarıda hayatın dama tahtası gibi olduğumuz bu yerden farklı olmayan yerleride bulabileceğizdir.

İş için olumlu ifade; İş yerinde hoşlanmadığımız biri varsa onu sevgi ile kutsayın. Çok eleştirel biri ise takdir ve övgü yağdırdığını düşünelim..

Öfkeli biri ise neşeli ve birlikte olmaktan zevk aldığımız kişi olarak, kaba ve saldırgansa yumuşak ve şefkatli olduğuna ilişkin olumlu bir ifade takının.

Maaşını sevgi ile kutsa. Daima yapabileceğinin en iyisini yap. Evren ne zaman hazır olduğumuzu bilir ve bizi daha iyi yerlere götürür.

BAŞARI ;
Bir basamak atladığında buna layık olmadığını düşünürsen kendini değersiz hissedersin. Yeni yollar denemek ve öğrenmekten korkmanın sebebi aptal görünmemek olabilir.

Esasen öğrenmek bilinçaltının doğru parçaların yan yana koyarak hata yapmasıdır.
"Dokunduğum herşey başarıya dönüşür.

Rüyalarımın bile ötesinde şansım var. Elimi attığım yerden başarı fışkırıyor" telkini gerekli.

ZENGİNLİK ;

Gerçek zenginlik kendinle barışık, her şeyi yapabilme özgürlüğü; asla sahip olduğumuz para miktarı değildir, bir zihin durumudur.

Gelirimizi arrtırma yolundaki çabalarımız bize yokluk ve darlık yoğunlaşması olarak döner.

Hediyeleri, davetleri nezaketle kabul etmek bunların değiş tokuşlarını değerlendirmek, kullnamayacağımız bir şey ise başkasına vermek, yenilerinin gelmesi için hazır durumda olmak gerekir.

Yeni için yer açın; gardrobumuzda bir süredir kullnamadığımız elbiselerimizi, buzdolabında stokladığımız yiyecekleri değiştirelim. Evren sembolik davranışları sever. Bolluk herkes için sınırsız.

Değersizim, haketmiyorum, para zorlukla kazanılıyor, özel nitelik ve değerlere sahip değilim inançlarını yıkmak gerekir.

PARA YARATMAK ÇOK KOLAYDIR

Faturalarını sev; ödeme limitinin kanıtlarıdır . Borçalır kızgınlıkla değil, sevgi ve barışıklıkla ödenirse paranın geri gelmesi kolaylaşır.

Güvencemiz; iş, aile, banka hesabımız vs değil, herşeyi yaratan kozmik güçlerdir.. Borç faturasını gönderenlere bize güvendikleri için teşekkür etmekde işe yarar.

Başkalarının iyi şansına sevinelim; Bizden daha başarılılara öfke ve kıskançlık duyarak kısmeti geciktirmemeli. Bu fikirler herkes için geçerlidir....


İMGELEME ; BOLLUK OKYANUSU

Zenginlik bilinci paraya bağlı değil de, size akışı paraya bağlıdır. Kendimizi daha çoğuna layık gördüğümüzde daha çoğu bize gelecektir.

Tüm insanlar kendilerinde ne tür boy kap tutarlarsa tutsunlar herkese yeter. Kimsenin suyunu çalmak zorunda değiliz, kimsede çalamaz .

Okyanusu kurutamayız . Kap bilinçtir . Büyük kapla değiştirilebilinir . Genişleme ile sınırsız haz duygusunu keşfetmeliyiz.

Kollarını aç; Çok paraya sahip olmak yeterli değil. Son maaşından zevk aldın mı? Neden almadın? Hangi eksik inanç sana dur diyor?

Bırak gitsin. Para değiş tokuş aracıdır. Para konusunda her olumsuz düşüncemiz konusunda kumbaraya bir miktar para atalım.

Hafta sonundada sırf keyif için harcayalım. İnançlara karşı çıkıldığında çok kızarlar. Sabit gelir zihniyetinden vazgeçmeliyiz.

Evreni sabit sınırlamamalıyız. Maaş sadece kanaldır. Kaynak değil. İhtiyaçlar bu durumda tek kaynak şile evreni sınırlıyor.

Değişmeye hazırım. Eski olumsuz inançları bırakmaya hazırım telkini gerekiyor.
Sonsuz sayıda kanal var.

Onlara açık olmalıyız. Caddede yürürken bulduğumuz para için teşekkür etmeliyiz. Sınırsız kaynaktan sınırsız yollarla gelirler. Sınırsızız.

Küçük yeni kazançlardan sevinç duy. Gelirimizi arttırdığımızda ne kadar hakettiğimiz konusunda kazancımızı arttırırız. "İyi para kazanıyorum" olumlu ifadesi satışlarımızı arttırır.

alıntıdır

__________________
Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?
serpil22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla