Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2009, 10:19 AM   #18 (permalink)
daada
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Mesajlar: 42
Tesekkür: 634
43 Mesajinıza toplam 307 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
daada is an unknown quantity at this point
Post Cevap: TEK ŞİŞMAN BEYNİNİZ/Düşünce Gücüyle Zayıflama

Didem802 annemin tepkisini sormuş, valla annem bana o süre boyunca “aa şundan az ye,bak şunu yeme” demeye hep devam etti,hala söylüyor,alışmış ne yapsın,söylerken kendi bile gülüyor artık:)))) değişen tek şey eskiden beni “tontişim,tombul kuşum” diye severken şimdi “fıstığım,cicegim” vs demesi:)
Ayda ne kadar zayıfladım.. ortalamaya vurursak ayda 10 kg civarı vermişim, ama tartılıp kaydettiğim tarihlere bakarsak (diyetten nefret ettiğimi farkettiğim tarihi baz alarak) öyle kesin bir düzen yok
23 mart 2005: 93
31 mart “ : 93
7 nisan “ : 91
15 nisan “ : 88.5
23 nisan “ : 85.5
2 mayıs “ : 82.5
10 mayıs “ : 79
16 mayıs “ : 77.5
30 mayıs “ : 73.5
8 haziran “ : 71.5
17 haziran “ : 68
9 temmuz “ : 62.5
22 temmuz “ :57
14 ağustos “ :52
21 ağustos “ :51
23 mart 2006 : 51
20 nisan “ : 51
tartıya çıkmak bir süre sonra anlamsız hale geliyor zaten çünkü artık ordaki rakamla değil bedeninizin verdiği görüntüyle değerlendiriyorsunuz vücudunuzu.doğrusu da bu zaten.
Diyet/rejim sözlerini unuttum
Yemeklerden korkmadım,onları sevdim,az da yesem aynı hazzı alacağımı farkedip bu hazdan vazgeçmedim,yedim
Hiçbir gün “bugün sadece şunu yiyeceğim” diye planlayıp beynimi korkutmadım,ne varsa tattım
Mutlaka yürüdüm,sarkmayacak işte hiçbir yerim deyip yürüdüm(ve sarkmadı),yürürken kurallar koymadım, suyumu da içtim, hızlı yürüyeyim derdine de düşmedim, yorulunca oturup dinlendim bile, ama yürüdüm,temiz havayı,baharı içime çeke çeke..
Hergün herşeyi yazdım,yorulduğum anlarda onları okuyup yeniden güç topladım
Tartıya değil aynaya güvendim
Oluyor işte.Yapabilirsiniz.Yarın başlayayım demeyin,hem başlayacağınız bir şey yok ki:) bugünkü ilk öğünde yemeklerle konuşun,onları sevin,yiyin,ama 2 tabak da yeseniz 2 kaşık da yeseniz alacağınız tadın ve hazzın aynı olacağını farkedin bugünkü ilk sofrada.Tamam mı?

7-)
Günaydın arkadaşlar:)
Tamam,yatırın masaya beni, kesin, biçin, yeter ki birazcık faydası olsun size ben razıyım:))
Hekimden sorma çekenden sor demiş eskiler.Ben şişmanlığın acısını çok derin yaşadım,hem bazılarınız gibi 7-8 kilo fazlam yoktu,obezdim,ilkgençliğimi bunalımlarla geçirdim,herkes her şeyi yaparken ben saklandım,hayatı es geçtim,hayatı yaşayarak değil yaşayanları seyrederek geçirdim. Bir şişmanın ne hissettiğini çok iyi anlıyorum, bu yüzden hiçbiriniz şişman kalmayın istiyorum, biraz bile faydam olsa ne ala.. Yani sorun aklınıza gelen herşeyi, cevaplarım.
emekli abla sağol çok iyiyim,hepiniz iyi olun inşallah. beni bir kere (zayıflamaya başlamadan 1-2 sene önce) dr.a götürdü annemler,hani hormonal olabilir mi diye,bisürü test yapıldı,herşey normaldi,ama ben zaten gitmeden biliyordum benim şişmanlığımın hormonal değil psikolojik olduğunu,bir daha hiç gitmedim.Zaten hormonlara bağlı şişmanlık öyle çok sık görülebilecek bir şey değil demişti dr. da.Bence insan kendisinin,yaşam tarzının farkındadır,gerçekten normal yemek yiyip normal şekilde hareket eden bir insan kilo almaya başladıysa ve bunun önüne geçemiyorsa bazı kontrollerden geçmesi kesinlikle şart. Ama ben dr.a gitmeden de biliyordum benim şişmem öyle sebepsiz değildi.
Senin için hemen baktım günlüğe,28 nisan 2005 de yediklerim bunlar: (arada açıklamalarını da yazdım)
-kahvaltı öncesi: (saat 7 civarı) blendırda hazırlanmış karışım: 1 bardak yağsız süt+2 çilek+ bir mandalin+1 armut
-kahvaltı saat 7:30 civarı: Biber salçası sürülmüş 1 simit+peynir+domates (peyniri yemeden 2-3 dk önce üstüne sıcak su döküp bekletiyorum,hem fazla yağı hem fazla tuzu çıkıyor,tadı da çok güzel oluyor)
-işyerinde (9 civarı) bir kase çilek
-10:30 civarı kendi yaptığım müsli(tarif bir dr.dan ama yazmam kurallara aykırı mı bilemediğim için yazmadım)+bir bardak yağsız süt (burda sütü yağsız içiyorum çünkü yaptığım müslideki yağ oranı yeterli)
-11:30 civarı yeşil çay(şekersiz,ben içine birazcık tarçın serpiyordum mis gibi kokuyordu)
-öğle yemeği (12:30) (işyerindeki yemekler tamamen normal pişmiş) üçte bir karnıyarık,3 kaşık pilav,bir kase semizotlu sarmısaklı yoğurt, 1 elma
-biraz sonra yeşil çay
-(14:00 civarı) dolu bir avuç erik
-(15:00 civarı) 2 ısırık elmalı kurabiye, bir ısırık kıymalı poğaça(ziyan edicem kalanı demeyin,atın gitsin,ya da ne kadar yiyeceğinin sınırını bilemeyenlere verin yer onlar:))
-biraz sonra 1 şişe, limon sıkılmış maden suyu (hergün bir tane maden suyu içtim içindeki mineraller için)
-serviste (17:00-18:00 arası) 1 bardak boyutunda,içine 1 yemek kaşığı kaşık keten tohumu(dövülmüş değil tohum şeklinde) atılmış yoğurt+ birkaç kuru erik (3 tane falan yerdim bir seferde)
-akşam yemeği öncesi 2 kaşık patates salatası (mis gibi koktu diye)
-akşam yemeği: (20:00 civarı) 1 ortaboy ızgara balık(bol limonlu azıcık tuzlu), koca bir tabak az zeytinyağlı bol elma sirkeli tuzsuz çoban salata(elma sirkesi koyunca tuz aramıyor insan salatada), bir tabak haşlanmış, sarmısaklı yoğurt dökülmüş brokoli(sarımsak da tuz eksikliğini hissettirmez), bir lokma mozaik pasta
-yemekten yarım saat sonra yeşil çay

tobidiksibos, aslında doğru düzgün bişey yememiş değildim,yedim,o bir tane patatesi örnek verdim ben,bir değil beş ye,ama tabağın hepsini değil.. sadece tat duygunu besleyecek olanın ille de o koca tabak olmadığını bil yeter,buydu prensip:)
akşamları canım bişey çekiyorsa yedim tabii,şu saatten sonra hiçbişey yemem diye kural koymadım,koysaydım eminim tam o saatten sonra aç kediler gibi dolabın önünde dolanacaktım. Bir de zaten koca gün gözümü hep doyurduğum için genelde çay meyve falan çekiyordu canım

aycel bravo sana,adım gibi eminim başaracaksın,çok kolay, gördün işte,beyin senin beynin,onu en iyi sen tanıyorsun,o senin kölen,hizmetçin,emir ver yapsın işte ne işi var :) haberine çok sevindim çok,ha gayret..
nurcancım,eminim birçok kişi senin yazdıklarını da örnek aldı,bak 18 kilo vermişsin sen de. 70 kilosun,60’a ne kalmış ki,vallahi en geç 1.5 ayda 60’ı görürsün yürürsen ve yemeklerden korkmayıp onları korkutursan. Git tepelerine “seni yiceeeeem”de gözlerini kocaman aça aça :) ye, ne yediğin değil ne kadar yediğin önemli!
emanet,kiloyu bedeni falan boşver,her 36 beden olanın görüntüsü tıpatıp aynı mı?kimi 40 bedendir incecik görünür,kimi 36 bedendir popo basen hak getirir.kendi kendinin gözünü korkutursun kiloya bedene çok takarsan,bir süre sonra da bahane yaparsın bunu.tıpkı zayıflarsam sarkarım bahanesi gibidir bu da.hiç bakma onlara,önemli olan kilo sayın değil kaç beden olduğun değil,aynada kendini beğenip beğenmediğin canım..
__________________
O beni sevgisinden yarattı!
daada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla