Cevap: The secret i izledikten sonra Sizce dünyada yaşayan insanların %1'inin dünyadaki maddi gelirin %96'sına sahip olması tesadüf mü? Secret'a göre tesadüf değil, bana göre de değil ama farklı sebeplerden! Sömürü üzerine temellenmiş ekonomik sistemden, güçlünün güçsüzü ezmesi yüzünden bu haldeyiz... Biliyor muydunuz dünyada Nike markalı spor ürünlerinin üretildiği tek bir fabrika bile yok. Çeşitli ülkelerde taşeron fabrikalar bu markanın üretimini üstleniyorlar, üzerindeki Nike işaretleri ve markası ise sadece bir etiket. Ve Nike firması bu spor ürünlerinin satışından %60 kar ediyor. Üretimi sağlayan taşeron fabrikalar başına düşen karı biliyormusunuz peki? %1! Kimse bunu çekim yasasıyla falan açıklayamaz sanırım.. Böyle şeylerin oyununa gelmeyin.. Gelir dağılımındaki eşitsizliği böyle saçma sapan bir biçimde açıklayıp alenen "suç sömürenlerde değil, sizde" diyen, afyon niteliğinde bir film o... Evet insanın kendisine, hedeflerine, gücüne inanması gerekir ama bu kitap veya bu film yanlış bir seçim.. Belki onda biri doğru bilgi içeriyodur o da olumlu düşüncenin olumluluğu getireceği... Ama bunu 80 dk içinde sürekli tekrarlayıp araya ideoloji sokuşturulduğunu da gözden kaçırmamak gerek... Onun yerine Tanrılar Okulu'nu tavsiye ederim ben de dün keşfettim, ana fikir aynı, bize Secret'dan çok daha fazla şey katacağına eminim.
umarım bu mesajım yayınlanır, site yönetimine çok saygı duyacağım eğer yayınlanırsa.. |